Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή

Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή

Δεν έχεις άλλη επιλογή από το να είσαι ο καλύτερος.. Ο καλύτερος για τα λιγοστά παιδιά μιας απομονωμένης περιοχής όπως ο Αγ. Ευστράτιος.

Εκεί, όπου η επιλογή φαίνεται πολυτέλεια, όπου τα όνειρα μοιάζουν να προσαρμόζονται απόλυτα στις προδιαγραφές ενός τόπου που μόνος του αγωνίζεται να εναρμονιστεί στο παρόν και να κυνηγήσει τις εξελίξεις, τα «θέλω» των  νέων έχουν δυνατότερη φωνή και περισσότερο αυθορμητισμό από εκείνων που διαμορφώθηκαν  από το προφανές.

Από κανέναν νέο δεν λείπει η διάθεση να σχεδιάσει το δικό του αύριο. Απλώς, αυτά τα παιδιά, που οριακά απολαμβάνουν τις αυτονόητες παροχές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, έχουν μάθει να επενδύουν στις δικές τους δυνάμεις  γιατί  τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο σε ένα νησί  270 κατοίκων. Ίσως μόνο η αγάπη των ντόπιων για τον τόπο τους και η λαχτάρα να τον κρατήσουν ζωντανό, δίνοντάς του μια πνοή νεότητας και όχι απαραίτητα νεωτερισμού.

Και σ’αυτήν τους την ανάγκη, μας δόθηκε η ευκαιρία να τους χαρίσουμε απλόχερα το δικό μας «ξύπνημα», να τους εμπνεύσουμε να ακολουθήσουν το δικό μας βηματισμό προς την πρόοδο και  να μας εμπιστευτούν το αύριο του των παιδιών τους δηλαδή το μέλλον τους.

Πίσω από τα βλέμματα των μαθητών μας, σε κάθε άνοιγμα της κάμερας, βλέπουμε όλοι οι καθηγητές του Έτσι Μαθαίνω, αυτή την ίδια χαρά, την  ίδια προσμονή γι αυτήν μας τη συνύπαρξη, την εκπαιδευτική, την ανθρώπινη,  την σχεδόν αναπόφευκτη από τότε που από κοινού διαπιστώσαμε πως  η διαδικτυακή διδασκαλία βγάζει εμάς από την διδακτική αδράνεια και αυτά τα παιδιά από το αδιέξοδο της έλλειψης επιλογών.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί, οι καλύτεροι καθοδηγητές, οι καλύτεροι σύμμαχοι, οι μεγαλύτεροι οραματιστές , εμπνευστές  και συνοδοιπόροι στο όνειρο αυτών των παιδιών!

Δημήτρη, Ζωή, Μαρία, σας ευχαριστούμε!

Αγγελική Κυριακοπούλου

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top