Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι

Τα Αρχαία Α΄ Λυκείου εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της ιστοριογραφίας με τα έργα των Θουκυδίδη και Ξενοφώντα ,προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει από το Γυμνάσιο και να εμβαθύνουν σε κείμενα διαχρονικού ενδιαφέροντος,  προσεγγίζοντάς τα ερμηνευτικά, με κριτικό στοχασμό και αναλύοντας παράλληλα γραμματικοσυντακτικά φαινόμενα.

Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας στα Αρχαία της Α΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για τα Αρχαία της Α΄ Λυκείου

Αρχικά οι  μαθητές από την Εισαγωγή θα διδαχτούν τα κεφάλαια:

α) Κεφ.Β΄: Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος (1. Η ζωή του – 2. Το έργο του. Ενδιαφέροντα και ιδέες – Μέθοδος – Η δομή του έργου. Ο χρόνος της σύνθεσής του – Γλώσσα και ύφος)

β) Κεφ. Γ΄: Ξενοφών Γρύλλου Ερχιεύς (1. Η ζωή του – 2. Το έργο του. Ενδιαφέροντα και ιδέες)

Στη συνέχεια θα μελετήσουν τα Κείμενα:

Α) Θουκυδίδη, Ιστορίαι, 3ο Βιβλίο που περιλαμβάνει τα γεγονότα του τέταρτου, πέμπτου και έκτου έτους του Πελοποννησιακού πολέμου και πραγματεύεται τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την διεξαγωγή ενός εμφύλιου σπαραγμού ( Κεφάλαια 70, 71-73, 81)

Β) Ξενοφώντα, Ελληνικά, 2ο Βιβλίο, και συγκεκριμένα αποσπάσματα στα οποία καταγράφονται γεγονότα όπως η ήττα της Αθήνας στους Αιγός Ποταμούς, η πολιορκία και η παράδοση της Αθήνας στη Σπάρτη, η κατάληψη της εξουσίας από τους Τριάκοντα και τα εγκλήματα που διέπραξαν μέχρι την αποκατάσταση της δημοκρατίας (Κεφ1. § 16-32 – από μετάφραση,  Κεφ 2. § 1-4 και § 16-23, Κεφ 3. § 11-16 -από μετάφραση και § 50-56) 

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Βοηθητικά Βίντεο στα Αρχαία της Α΄ Λυκείου

Βιντεομαθήματα Αρχαίων Α΄ Λυκείου

1 Videos
Scroll to Top