Μαθήματα Φυσική Γ΄ Γυμνασίου

Στο μάθημα της Φυσικής στην Γ΄ Γυμνασίου μαθαίνουμε να χειριζόμαστε έννοιες που αφορούν τον ηλεκτρισμό και τη μελέτη της διάταξης ενός ηλεκτρικού κυκλώματος. Ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με τα περιοδικά φαινόμενα και εξειδικεύουμε τη μελέτη μας στις μηχανικές ταλαντώσεις και τα μηχανικά κύματα. Τέλος εξετάζουμε τον ήχο ως κύμα και κάνουμε μια καλή εισαγωγή στη φύση του φωτός μελετώντας την ανάκλαση και τη διάθλαση μια ακτίνας φωτός.

Μαθήματα Φυσική Γ΄ Γυμνασίου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για τη Φυσική της Γ΄ Γυμνασίου

Το 1ο κεφάλαιο περιλαμβάνει τη μελέτη του ηλεκτρικού φορτίου και τους τρόπους ηλέκτρισης ερμηνεύοντάς τους στο επίπεδο του μικρόκοσμου. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση του Νόμου του Coulomb σε πλήθος εφαρμογών και εξετάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτροστατικού πεδίου.

Στο 2ο κεφάλαιο εξοικειωνόμαστε με τα χαρακτηριστικά μεγέθη μελέτης του ηλεκτρικού ρεύματος, μαθαίνουμε να χειριζόμαστε τα όργανα μέτρησής του και εξετάζουμε τις βασικές αρχές μελέτης ενός ηλεκτρικού κυκλώματος.

Το 3ο κεφάλαιο έρχεται ως συνέχεια της μελέτης μας στο 2ο κεφάλαιο και εξετάζουμε την ενεργειακή διάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από την ηλεκτρική ενέργεια και την ηλεκτρική ισχύ.

Στο 4ο κεφάλαιο ασχολούμαστε με τη μελέτη των περιοδικών φαινομένων και εισάγουμε τις έννοιες της περιόδου και της συχνότητας. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε μια ιδιαίτερη κατηγορία τέτοιων φαινομένων που είναι οι μηχανικές ταλαντώσεις, τις οποίες και μελετούμε κινηματικά και ενεργειακά.

Έχετε ακούσει για τα κύματα… Σίγουρα τα έχετε δει! Στο 5ο κεφάλαιο, λοιπόν, θα εξετάσουμε τί είναι κύμα στη Φυσική και τις 2 κατηγορίες των μηχανικών κυμάτων, τα εγκάρσια και τα διαμήκη κύματα. Ήχος! Ίσως μια όχι και τόσο συνηθισμένη ματιά στο τί ακριβώς είναι οτιδήποτε καταφέρνουμε να ακούμε, παρουσιάζεται στο τέλος του κεφαλαίου αυτού.

Στο τέλος του ταξιδιού μας φέτος θα προλάβουμε να κάνουμε μια εισαγωγική βόλτα στη φύση και τη διάδοση του φωτός και θα εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η ανάκλαση και η διάθλαση μιας ακτίνας φωτός.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top