Αρχαία Γνωστό & Αδίδακτο κείμενο Γ΄ Λυκείου

Τα Αρχαία Γ΄ Λυκείου απευθύνονται στου μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Με το διδαγμένο κείμενο στοχεύουν να τους φέρουν σε επαφή με τον αρχαίο φιλοσοφικό λόγο, έχοντας ως άξονα μελέτης τα κείμενα των Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Στο αδίδακτο κείμενο προσεγγίζουν πεζά κείμενα αττικής διαλέκτου σημαντικών εκπροσώπων της αρχαία ελληνικής γραμματείας, τα αναλύουν μεταφραστικά και ασχολούνται με τα γραμματικο-συντακτικά φαινόμενα που απαντώνται.

Αρχαία Γνωστό & Αδίδακτο κείμενο Γ΄ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας στα Αρχαία της Γ΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά την προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λίγα Λόγια για τα Αρχαία της Γ Λυκείου

Διδαγμένο Κείμενο:

Οι μαθητές αρχικά θα διδαχθούν από την Εισαγωγή:

Δ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Κεφ. Δ2: Οι φιλοσοφικές ιδέες του Σωκράτη. Διαλεκτική, μαιευτική, ειρωνεία. Η αναζήτηση των ορισμών, η επαγωγική μέθοδος και η ηθική. Κεφ. Δ3: Η δίκη και ο θάνατος του Σωκράτη.

Ε. Ο ΠΛΑΤΩΝ: Κεφ. E1: Ο βίος του.

Πλάτων, Πρωταγόρας: Β. Η φιλοσοφική σημασία του διαλόγου. Γ. Ο μύθος του Πρωταγόρα για τη δημιουργία του ανθρώπου και την αρετή Πλάτων, Πολιτεία:

Εισαγωγή στην Πολιτεία

  1. Νεανικές φιλοδοξίες και απογοητεύσεις,
  2. Η συγγραφή της Πολιτείας,
  3. Η σκηνοθεσία και τα πρόσωπα του διαλόγου,
  4. Οι τρεις τάξεις,
  5. Η αγωγή των φυλάκων,
  6. Οι φιλόσοφοι-βασιλείς,
  7. Η δικαιοσύνη.
  8. Η αλληγορία του σπηλαίου, εισαγωγικό σημείωμα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Αριστοτέλη Ηθικά Νικομάχεια

Αριστοτέλης, Πολιτικά

Εισαγωγή (ολόκληρη)

Στη συνέχεια από το βιβλίο «Αρχαία Ελληνικά, Φάκελος Υλικού» οι μαθητές θα διδαχτούν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Α. Η αντίληψη για τη φιλοσοφία: Η φιλοσοφία και η διαμόρφωση του ανθρώπου

Β. Η δημιουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και η πολιτική αρετή (Πλάτων, Πρωταγόρας): 

Γ. Η παιδεία και η αναζήτηση της αλήθειας – η ανθρώπινη φύση και το χρέος του φιλοσόφου

Δ. Ο άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους – η ηθική αρετή

Ε. Ο άνθρωπος μέσα στην πόλη – η πολιτική αρετή: Ε.16 Η πόλις

ΣΤ. Ο άνθρωπος πολίτης του κόσμου – η νέα οικουμένη και η επιμέλεια του εαυτού

Τέλος στο Αδίδακτο Κείμενο οι μαθητές θα ασχοληθούν με:

  1. ΚΕΙΜΕΝΟ: Αδίδακτο πεζό κείμενο αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων της απικής διαλέκτου.
  1. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ: α. Η ύλη που περιλαμβάνεται στα βιβλία του Γυμνασίου «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα» Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου. β. Ολόκληρη η ύλη που περιλαμβάνεται στο σχολικό βιβλίο Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας (ενότητες: 1 – 21).
Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top