Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

Η Γ΄ Γυμνασίου αποτελεί το μεταβατικό στάδιο από το γυμνάσιο στο λύκειο και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν καθώς οι μαθητές προετοιμάζονται επαρκώς για τις επόμενες χρονιές. Πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν με δεξιότητα το γραπτό και τον προφορικό λόγο, ανταποκρινόμενοι στις σημερινές και στις μελλοντικές τους ανάγκες ως πολίτες ενώ παράλληλα ο λόγος τους να χαρακτηρίζεται από αντικειμενικό και επίσημο ύφος, κατάλληλο για επικοινωνιακές περιστάσεις στον δημόσιο χώρο. Τέλος, καλούνται να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με κείμενα από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της επιστήμης.

Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Ν. Γλώσσας στη Γ΄ Γυμνασίου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για την Ν. Γλώσσας της Γ Γυμνασίου

Ενότητες 1 & 2 (γλώσσες και τους πολιτισμοί του κόσμο)

Στόχοι: επαφή με τους πολιτισμούς και ρόλο της Ελλάδας/σύνδεση των προτάσεων και στις ονοματικές
προτάσεις/ πολυσημία των λέξεων.

Ενότητα 3 («Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί»)

Στόχοι: ανάλυση ρατσισμό, τα κοινωνικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις/ ευθείες και πλαγιές ερωτήσεις /κυριολεξία και μεταφορά.

Ενότητα 4 («Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες»)

Στόχοι: ανάλυση ετερότητας και ταυτότητας, ρόλος χώρας μας μέσα στην Eυρωπαϊκή Ένωση και η Eυρωπαϊκή Ένωση μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

Ενότητα 5 («Ειρήνη – Πόλεμος»)

Στόχοι: τρόποι για την αποτροπή του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης/ δευτερεύουσες προτάσεις (τελικές, στις αναφορικές και στις αιτιολογικές προτάσεις)

Ενότητα 6 («Ενεργοί Πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών»)

Στόχοι: αξία της αλληλεγγύης και τις διάφορες μορφές, φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας/μελέτη των δευτερευουσών προτάσεων (χρονικές προτάσεις ,υποθετικοί λόγοι)

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top