Έκφραση Έκθεση Β΄ Λυκείου

Ελεύθερος χρόνος, Παραπληροφόρηση και Διαδίκτυο, Τηλεργασία και Ρατσισμός, Τέχνη και Κριτική Σκέψη είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε στη Ν. Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Β΄ Λυκείου. Μας προβληματίζουν και μας ευαισθητοποιούν και με αφορμή την παρακολούθηση βίντεο ξεδιπλώνουμε τη σκέψη μας και εκθέτουμε τα επιχειρήματά μας. Εξοικειωνόμαστε με τις συνδυαστικές ερωτήσεις της θεωρίας και δεν ανησυχούμε για τίποτα.

Έκφραση Έκθεση Β΄ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας στη Γλώσσα της Β΄ Λυκείου Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά την προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λίγα Λόγια για τη Γλώσσα της Β΄ Λυκείου

Ο μαθητής προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της έκθεσης. Εξασκείται στην περιληπτική απόδοση ενός κειμένου, στην λύση ασκήσεων και στην παραγωγή γραπτού λόγου ενταγμένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο. Χρησιμοποιούνται προσωπικές σημειώσεις του διδάσκοντα που περιλαμβάνουν τη μεθοδολογία συγγραφής της έκθεσης, τη θεωρία του σχολικού βιβλίου, κριτήρια αξιολόγησης με θέματα κοινωνικού προβληματισμού και διαγράμματα εννοιών. Με τη βοήθεια του καθηγητή, το παιδί μαθαίνει να οργανώνει τη σκέψη του μέσω σχεδιαγράμματος πριν από τη συγγραφή της έκθεσης, τα κείμενά του αποκτούν πληρότηταενότητα και οι θέσεις του είναι τεκμηριωμένες, η συνοχή και η συνεκτικότητα γίνονται βασικά στοιχεία του κειμένου και η τήρηση των μορφοσυντακτικών κανόνωνο λεκτικός και εκφραστικός πλούτος μαζί με το κατάλληλο ύφος απογειώνουν τις εκθέσεις του μαθητή και συνάμα βελτιώνεται και ο προφορικός του λόγος. Ο διδάσκων ακολουθεί τη ροή του σχολικού εγχειριδίου και προετοιμάζει κατάλληλα το μαθητή, ώστε να είναι συνεπής στις απαιτήσεις του μαθήματος. Τα καθήκοντα του μαθητή για κάθε μάθημα είναι η συγγραφή έκθεσης μαζί με την λύση ασκήσεων ή την περίληψη του κειμένου.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top