Νεοελληνική Γλώσσα Β΄ Γυμνασίου

Στη Β΄ Γυμνασίου ο μαθητής γνωρίζοντας ήδη πως να δομεί σωστά μία έκθεση και να σχηματίζει ορθές παραγράφους, στοχεύει πλέον στη βελτίωση του τρόπου γραφής και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του. Στόχος μας λοιπόν είναι η παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγο σε πιο περίπλοκα και υψηλού επιπέδου θέματα.

Νεοελληνική Γλώσσα Β΄ Γυμνασίου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας στη Ν. Γλώσσα της Β΄ Γυμνασίου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για την Ν. Γλώσσα της Β Γυμνασίου

Ενότητα 1 (γνωριμία με την Ελλάδα) Στόχοι: γνωριμία με τον τόπο μας και τα έθιμά του/ μορφές του υποκειμένου/τρόποι ανάπτυξης παραγράφου.

Ενότητα 2 (θεσμό της οικογένειας) Στόχοι: αξία οικογένειας/σημασία των εγκλίσεων και τις χρονικές βαθμίδες των ρημάτων.

Ενότητα 3 (φιλία) Στόχοι: αξία φιλίας/συζυγίες των ρημάτων/τρόπους βελτίωσης των γραπτών κειμένων.

Ενότητες 4 & 5 (σχολείο και την εργασία του παρελθόντος) Στόχοι: Αναφορά στις σημερινές μορφές τους και μαντεύουμε τις μελλοντικές/ρόλος του αντικειμένου/ βαθμοί των επιθέτων /συνοχή και τη συνεκτικότητα ενός κειμένου.

Ενότητες 6,7 & 8 (ΜΜΕ, διαδίκτυο) Στόχοι: γνωριμία με τα ΜΜΕ και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα σημαντικά κοινωνικά θέματα/μετοχές, τις αντωνυμίες και τα επιρρήματα /συνδετικές λέξεις και εκφράσεις.

Ενότητα 9 (κόσμο του διαστήματος) Στόχοι: κατανόηση στη σκοπιμότητα και την τεχνική των ορισμών/ λογική αλληλουχία και εξοικειωνόμαστε με τη χρήση λεξικών διαφόρων ειδών.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top