Μαθήματα Φυσική Β΄ Γυμνασίου

Στη Β΄ Γυμνασίου περιηγούμαστε για πρώτη φορά στις βασικές έννοιες της Φυσικής, ερχόμαστε σε επαφή με τα φυσικά μεγέθη και τις μονάδες μέτρησης, μαθαίνοντας να περιγράφουμε σημαντικά φαινόμενα που παρατηρούμε στην καθημερινή μας ζωή. 

Μαθήματα Φυσική Β΄ Γυμνασίου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Φυσικής Β΄ Γυμνασίου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα λόγια για τη Φυσική της Β΄ Γυμνασίου

Η φετινή μας ύλη ξεκινά με την εισαγωγή στα φυσικά μεγέθη, τον συμβολισμό τους και τις μονάδες μέτρησης. Γίνεται διαχωρισμός σε θεμελιώδη και παράγωγα φυσικά μεγέθη και μαθαίνουμε να χειριζόμαστε τις μετατροπές μονάδων.

Στο 2ο κεφάλαιο ασχολούμαστε με τη μελέτη μιας κίνησης και περιγράφουμε την θέση, υπολογίζουμε την μετατόπιση και το διάστημα στην κίνηση ενός υλικού σώματος και μαθαίνουμε το μέγεθος της ταχύτητας.

Συνεχίζοντας στο 3ο κεφάλαιο εξετάζουμε την έννοια της δύναμης, επικεντρωνόμαστε στη σύνθεση των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα και παρουσιάζουμε τη δυναμική ισορροπία. Στο κεφάλαιο αυτό επίσης γνωρίζουμε για πρώτη φορά τους θεμελιώδεις νόμους του Νεύτωνα και το πως αυτοί εφαρμόζονται στη μελέτη ενός υλικού σημείου.

Η πίεση ως φυσικό μέγεθος ανακαλύπτεται στο 4ο κεφάλαιο όπου μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε την υδροστατική πίεση από την ατμοσφαιρική, να εφαρμόζουμε την Αρχή του Pascal στις ασκήσεις, ενώ τέλος εξηγούμε τον λόγο που η άνωση κάνει ένα πλοίο να επιπλέει.

Στην προτελευταία στάση και το 5ο κεφάλαιο θα βρούμε την ενέργεια ως έννοια και θα εργαστούμε στον υπολογισμό του έργου μιας δύναμης. Κινητική, Δυναμική και Μηχανική ενέργεια έρχονται με τη σειρά τους να βρουν εφαρμογή σε προβλήματα και ασκήσεις, μαζί με την χρήση της σημαντικής αρχής της διατήρησης της μηχανικής ενέργειας.

Τέλος στο 6ο κεφάλαιο παρουσιάζουμε το μέγεθος της θερμότητας, το διαχωρίζουμε από αυτό της θερμοκρασίας και το μελετάμε σε εφαρμογές στον μακρόκοσμο και τον μικρόκοσμο.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top