Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου

Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου

Σύνθεση συναρτήσεων, αντίστροφη συνάρτηση, όρια συναρτήσεων, συνέχεια, παράγωγος συνάρτηση, ολοκληρώματα και πολλά άλλα θα μάθουμε στα μαθήματα Μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου.

Μαθηματικά Γ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Μαθηματικών Γ΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά την προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λίγα Λόγια για τα Μαθήματα Μαθηματικών της Γ Λυκείου

Το βιβλίο περιλαμβάνει την ύλη των Μαθηματικών όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Γ΄ τάξης του ενιαίου λυκείου.

Το μέρος των μαθηματικών που περιέχει φέρει τον τίτλο Ανάλυση και αποτελείται από τρία κεφάλαια.

  • Το πρώτο κεφάλαιο σηματοδοτεί την μετάβαση από τις πεπερασμένες πράξεις που διδάχτηκαν οι μαθητές στις προηγούμενες τάξεις, στις ‘’άπειρες διαδικασίες’’ . Γίνεται μία σύντομη αναφορά και επανάληψη σε βασικές έννοιες των συναρτήσεων  που έχουν διδαχθεί στο παρελθόν και παρουσιάζεται η έννοια του ορίου. Μία έννοια η οποία αναπτύχθηκε στα χρόνια της Αναγέννησης και από τότε κατέχει κεντρική θέση στον κόσμο τον Μαθηματικών. Τέλος δίνεται η έννοια της συνέχειας μιας συνάρτησης και παρουσιάζονται οι βασικότερες ιδιότητες της.
  • Στο δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται δύο νέες έννοιες που είναι ίσως οι πιο βασικές στο κομμάτι των μαθηματικών που ονομάζεται Ανάλυση. Αυτές είναι οι έννοιες της Παραγώγου και του Ολοκληρώματος αντιστοίχως και γίνεται χρήση αυτών σε πολλές εφαρμογές. Η παράγωγος και το ολοκλήρωμα είναι κατά κάποιο τρόπο οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Σε μια έκφρασή τους είναι το η κλίση της εφαπτομένης και το εμβαδόν, σε άλλη η ταχύτητα και το μήκος της τροχιάς ενός κινητού σώματος.
Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Βοηθητικά Βίντεο Μαθηματικών Γ΄ Λυκείου

Βιντεομαθήματα Μαθηματικά Θετικής Γ΄ Λυκείου

18 Videos
Scroll to Top