Μαθήματα Χημείας Β΄ Λυκείου

Μοριακοί τύποι, αντιδράσεις καύσης, το πετρέλαιο και τα προϊόντα του, διάκριση ή ταυτοποίηση των χημικών ενώσεων, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και πολλά άλλα θα μάθουμε στα μαθήματα Χημείας Β΄ Λυκείου.

Μαθήματα Χημείας Β΄ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Χημείας B΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά την προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λίγα Λόγια για τη Χημεία της B Λυκείου

Η Χημεία της Β΄ Λυκείου περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ύλη της Οργανικής Χημείας.

Αρχικά οι μαθητές εμβαθύνουν στους στοιχειομετρικούς υπολογισμούς που η διδασκαλία τους έχει ξεκινήσει ήδη από την Α’ λυκείου, λύνοντας πιο περίπλοκα προβλήματα απ΄ ότι αυτά της περυσινής χρονιάς. Έπειτα μπαίνοντας στην ύλη της οργανικής χημείας, διδάσκονται τις κατηγορίες των οργανικών ενώσεων, μαθαίνουν να τις ταξινομούν σε ομόλογες σειρές και να τις ονομάζουν. Στη συνέχεια διδάσκονται το φαινόμενο της συντακτικής ισομέρειας και μαθαίνουν να βρίσκουν όλα τα πιθανά ισομερή που αντιστοιχούν σε ένα μοριακό τύπο.

Έπειτα έρχονται σε επαφή με το κεφάλαιο του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων όπου εξετάζουν λεπτομερώς τις ομόλογες σειρές των αλκανίων, αλκενίων και αλκινίων (ιδιότητες, χημικές αντιδράσεις). Στο τέλος του κεφαλαίου περιλαμβάνονται επίσης και κάποια θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας ,το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η τρύπα του όζοντος.

Στη συνέχεια της ύλης της Χημείας της Β΄ Λυκείου οι μαθητές διδάσκονται τις σημαντικότερες αντιδράσεις και άλλων ομόλογων σειρών όπως των αλκοολών και των καρβοξυλικών οξέων και από ποιους κανόνες καθορίζονται τα προϊόντα που σχηματίζονται (κανόνες Markovnikov, Saytzeff ). Μαθαίνουν επίσης να χρησιμοποιούν τις αντιδράσεις ως μεθόδους διάκρισης ή ταυτοποίησης των χημικών ενώσεων και να λύνουν στοιχειομετρικά προβλήματα.

Τέλος, έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν γνωστές οργανικές ενώσεις όπως τα λίπη και τα έλαια και τη χρήση αυτών.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Βοηθητικά Βίντεο Χημείας B Λυκείου

Scroll to Top