Μαθήματα Φυσικής Β΄ Λυκείου

Η Φυσική ως επιστήμη έχει στόχο να μελετήσει τα φαινόμενα που συμβαίνουν στη φύση. Η σύγχρονη τεχνολογία βασισμένη στους νόμους της Φυσικής κατάφερε να δημιουργήσει διατάξεις και μηχανές που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μας. Από την ανάγκη της κατανόησης αυτών των εφαρμογών αναδεικνύεται και η ανάγκη της μελέτης της Φυσικής της Β΄ Λυκείου η οποία επικεντρώνεται στον ηλεκτρισμό.

Μαθήματα Φυσικής Β΄ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Φυσικής Β΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά την προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Λίγα Λόγια για τη Φυσική της Β΄ Λυκείου

Η μελέτη μας για τον ηλεκτρισμό ξεκινά στο πρώτο κεφάλαιο με την ηλεκτροστατική δύναμη, μια από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, η οποία περιγράφεται από το νόμο του Coulomb. Στην συνέχεια μελετάμε την Ένταση ενός ηλεκτρικού πεδίου, το Δυναμικό ηλεκτρικού πεδίου και τη Διαφορά Δυναμικού ανάμεσα σε δυο σημεία ενός πεδίου.

Οι περισσότεροι μηχανικοί πρέπει να κατανοήσουν τον ηλεκτρισμό και τη φυσική πίσω από τα κυκλώματα, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν οποιεσδήποτε συσκευές χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν κυκλώματα όταν σχεδιάζουν κινητήρες, ενώ οι μηχανικοί αεροδιαστημικής χρησιμοποιούν κυκλώματα όταν σχεδιάζουν χειριστήρια για διαστημόπλοια. Έτσι στο δεύτερο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με τις γενικές γνώσεις γύρω από τα κυκλώματα συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος. Μαθαίνουμε να υπολογίζουμε την ένταση ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφορά δυναμικού ανάμεσα σε δυο σημεία του κυκλώματος, ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα είδη συνδεσμολογίας και τέλος μαθαίνουμε να υπολογίζουμε την ενέργεια και την ισχύ του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το φως είναι αναγκαίο κομμάτι για την ύπαρξη της ζωής είτε αυτό προέρχεται φυσικά από τον ήλιο είτε τεχνητά από συσκευές που κατασκευάζουν οι άνθρωποι. Στα κεφάλαια 3 και 4, οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με το φως και τα ατομικά φαινόμενα. Μαθαίνουμε για τη φύση του φωτός, το μήκος κύματος και τη συχνότητα του φωτός. Επιπλέον, θα γνωρίσουμε το άτομο του υδρογόνου, την ενέργεια του ηλεκτρονίου σε αυτό και τις επιτρεπτές ενεργειακές στάθμες του ηλεκτρονίου.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top