Ευκλείδεια Γεωμετρία Α΄ Λυκείου

Στην Α΄ Λυκείου ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια της απόδειξης, του συλλογισμού, της επαγωγικής σκέψης, γνώσεις οι οποίες μας βοηθούν αρκετά και στα υπόλοιπα μαθήματα. Διασχίζουμε την διαδρομή από τον εμπειρικό στον θεωρητικά τρόπο σκέψης. Καθορίζουμε έννοιες, διερευνούμε ιδιότητες και σχέσεις των γεωμετρικών εννοιών. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν αποτελεί έναν μονόλογο του εκπαιδευτικού αλλά απαιτεί την διαρκή εμπλοκή των μαθητών στις αποδεικτικές διεργασίες. Όπως συχνά λέμε ¨λερώνουμε¨ τα χέρια μας και κατακτάμε την γνώση.

Ευκλείδεια Γεωμετρία Α΄ Λυκείου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας στη Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για τη Γεωμετρία της Α΄ Λυκείου

Ξεκινώντας από το 3ο κεφάλαιο (Ω ναι!) θα μελετήσουμε την ισότητα τριγώνων, την τριγωνική ανισότητα και τις ανισοτικές σχέσεις που συναντάμε στα τρίγωνα.         

Επίσης θα μάθουμε για την σχετική θέση μεταξύ ευθείας και κύκλου, την σχετική θέση μεταξύ κύκλων, για τις ιδιότητες των εφαπτόμενων τμημάτων σε κύκλο και άλλα πολλά.

Στο 4ο κεφάλαιο θα μιλήσουμε για τις ιδιότητες των παράλληλων ευθειών, το Ευκλείδειο αίτημα, για το άθροισμα των γωνιών τριγώνου και κυρτού ν-γώνου.

Στο 5ο κεφάλαιο αποκτούμε βαθιά γνώση για το παραλληλόγραμμο, το ορθογώνιο, τον ρόμβο, το τραπέζιο και το τετράγωνο μελετώντας τις ιδιότητές τους. Επιπλέον μαθαίνουμε πολύ σημαντικά θεωρήματα τα οποία εφαρμόζονται στα τρίγωνα.

Τέλος στο 6ο κεφάλαιο ενισχύουμε τις γνώσεις του γυμνασίου που αφορούν τις εγγεγραμμένες και τις επίκεντρες γωνίες, μαθαίνουμε  για τους βασικούς γεωμετρικούς τόπους στον κύκλο και το εγγράψιμο τετράπλευρο

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top