Μαθήματα Χημείας Γ΄ Γυμνασίου

Στο μάθημα της Χημείας στη Γ΄ Γυμνασίου θα περιηγηθούμε κυρίως στην Ανόργανη Χημεία ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο θα γνωρίσουμε κάποιες βασικές έννοιες της Οργανικής Χημείας. 

Μαθήματα Χημείας Γ΄ Γυμνασίου
Ιδιαίτερα και Ομαδικά Μαθήματα online

Ομαδικό ή Ιδιαίτερο;

Στο Έτσι Μαθαίνω προσφέρουμε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας Χημείας Γ΄ Γυμνασίου. Ο Σύμβουλός μας θα σας προτείνει την καλύτερη επιλογή αφού πρώτα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες σας. Οι μαθητές των ομαδικών και των ιδιαιτέρων μαθημάτων εξετάζονται ταυτόχρονα στους 3 κύκλους διαγωνισμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Λίγα Λόγια για τη Χημεία της Γ΄ Γυμνασίου

Ξεκινώντας, μαθαίνουμε τις ιδιότητες των οξέων και των βάσεων, την θεωρία του Arrhenius καθώς και την έννοια του pH, ως μέτρο υπολογισμού της οξύτητας ενός διαλύματος. Επιπλέον θα διδαχθούμε την αντίδραση της εξουδετέρωσης και τον τρόπο σχηματισμού των αλάτων. Τέλος, θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα οξέα, τις βάσεις και τα άλατα στην καθημερινή ζωή, τη χρήση και τις εφαρμογές τους.

Στη συνέχεια της ύλης θα γνωρίσουμε σύγχρονο περιοδικό πίνακα και θα διακρίνουμε ποια λογική κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση των χημικών στοιχείων σε περιόδους και ομάδες, γνωρίζουμε επίσης τον νόμο της περιοδικότητας καθώς και τις ιδιότητες των μετάλλων, των κραμάτων και του άνθρακα.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου εισάγονται βασικές έννοιες Οργανικής Χημείας. Με απλά λόγια μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε απλές οργανικές ενώσεις και να τις ονομάζουμε! Θα δώσουμε επίσης βαρύτητα στις αντιδράσεις καύσης των οργανικών ενώσεων, την σύσταση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των πλαστικών. Τέλος, μελετάμε την αιθανόλη, τη δράση και τις εφαρμογές της στη βιομηχανία και στην καθημερινή ζωή.

Συχνές ερωτήσεις για τα online μαθήματα

Συχνές Ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού ο Σύμβουλος μαζί με τον καθηγητή θα σας δώσουν τις επιλογές φοίτησης και θα σας καθοδηγήσουν για την εγγραφή σας.
Τα ομαδικά μαθήματα ακολουθούν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας. Τα ιδιαίτερα μαθήματα κανονίζονται από την αρχή και ακολουθούν το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κατά την εγγραφή.
Το κάθε μάθημα έχει ένα πίνακα ανακοινώσεων όπου αναγράφεται ο σύνδεσμος εισόδου καθώς και το βοηθητικό υλικό του μαθήματος. Οι μαθητές μας συμβουλεύονται τον πίνακα πριν και μετά το μάθημα.
Στην αρχή κάθε μήνα λαμβάνετε γραπτώς, ενημέρωση για την πρόοδο σας ή του παιδιού σας. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις γονέων όπου μπορείτε να μιλήσετε με το σύνολο των καθηγητών ταυτόχρονα. Επίσης έχετε την επιλογή να να ζητήσετε συνάντηση με τον καθηγητή σας όταν το επιθυμείτε.

Ο Σύμβουλος Καθηγητής παρακολουθεί τα μαθήματα και επεμβαίνει όπου θεωρείτε απαραίτητο. Αν η πρόοδος δεν είναι η αναμενόμενη, η χημεία μεταξύ μαθητή και καθηγητή δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αν η παιδαγωγική μέθοδος δεν είναι η καλύτερη ο σύμβουλος παρεμβαίνει και διορθώνει ότι χρειάζεται.

Οι Σύμβουλοι μαθημάτων έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μπορούν να διακρίνουν γρήγορα ην ανάγκη του κάθε μαθητή πάνω στα μαθήματα που και οι ίδιοι διδάσκουν. Μπορείτε να μας ζητήσετε κάποιον σύμβουλο που εσείς προτιμάτε και θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Scroll to Top