Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην εκμάθηση της δημιουργίας παιχνιδιών μέσω του Roblox, προσφέροντας στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα του game design.

Το πρόγραμμα μας επικεντρώνεται σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με τον κόσμο της προγραμματιστικής λογικής και των παιχνιδιών. Περιλαμβάνει:

1. Εισαγωγή στο Roblox: Ξεκινώντας με τις βασικές λειτουργίες και το περιβάλλον ανάπτυξης στο Roblox.

2. Θεμελιώδεις Αρχές του Game Design: Ανάλυση των θεμελιωδών αρχών του σχεδιασμού παιχνιδιών και η εφαρμογή τους στο Roblox.

3. Κατασκευή Παιχνιδιού στο Roblox Studio: Μια περιήγηση στο Roblox Studio για τη δημιουργία μοντέλων, την τοποθέτησή τους στον εικονικό χώρο και την επεξεργασία τους για τη δημιουργία του δικού τους παιχνιδιού.

4. Προχωρημένες Τεχνικές και Συμβουλές: Εξερευνώντας προχωρημένες τεχνικές στον σχεδιασμό παιχνιδιών και παρέχοντας συμβουλές για την ανάπτυξη λογικής και αλγοριθμικής σκέψης.

5. Κοινότητα και Κοινοποίηση: Μάθηση πώς να συμμετέχουν στην κοινότητα του Roblox, να μοιράζονται τα έργα τους και να αλληλοεπιδρούν με άλλους δημιουργούς.

Αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προώθηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών μας μέσω ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου και θα λαμβάνει χώρα τις Πέμπτες 15.00-16.00 στις διαδικτυακές αίθουσες του Έτσι Μαθαίνω. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο Game Design και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Γιατί όμως επιμένουμε στο εγχείρημα να έρθουν παιδιά τόσο νεαρής ηλικίας σε επαφή με τον προγραμματισμό;

Τι είναι ο προγραμματισμός για τα παιδιά; Ο προγραμματισμός δεν είναι η τρομακτική λέξη που ίσως μας φαίνεται. Αντιθέτως, είναι ένας δημιουργικός τρόπος επικοινωνίας με τους υπολογιστές, επιτρέποντάς στα παιδιά να δημιουργήσουν ιστοσελίδες, εφαρμογές και παιχνίδια.

Ποια είναι τα οφέλη του προγραμματισμού; Ο προγραμματισμός ανοίγει τον δρόμο για νέες δεξιότητες, αναπτύσσοντας τη λογική σκέψη και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επίσης προωθεί τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στα παιδιά.

Σε ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να μάθουν προγραμματισμό; Η μελέτη του MIT δείχνει ότι η ιδανική ηλικία για την έναρξη του προγραμματισμού είναι από 5 έως 7 ετών, οπότε όπως καταλαβαίνετε το σεμινάριο αυτό είναι απολύτως κατάλληλο για παιδιά 8-12 ετών.

Καλούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο του προγραμματισμού και του game design μαζί μας! Το μέλλον είναι εδώ και είναι δημιουργικό. Ελάτε να τον ανακαλύψουμε μαζί!

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top