5 λόγοι που αποδεικνύουν πως τα διαδικτυακά μαθήματα υπερτερούν.

τα διαδικτυακά μαθήματα υπερτερούν

Η απόφαση για το αν το παιδί σου χρειάζεται φροντιστήριο ήταν και συνεχίζει να είναι μία αγχωτική κατάσταση. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσουν τα παιδιά φροντιστήριο. Ξεκινούν όταν αρχίζουν να δυσκολεύονται, πριν έρθουν οι δυσκολίες ώστε να μην δημιουργηθούν κενά; Φτάνουν τα μαθήματα τη χρονιά των Πανελληνίων ή πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα; Ποιόν καθηγητή να επιλέξω; Να προτιμήσω εμπειρία ή σύγχρονα μέσα; Ιδιαίτερο ή φροντιστήριο; Πως θα τα προλαβαίνουμε όλα; Σε μία τόσο περίπλοκη απόφαση σκεφτείτε πως τα online μαθήματα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς και το παιδί σας.

1. Ευελιξία

Τα διαδικτυακά μαθήματα σας προσφέρουν μία απίστευτη ευελιξία χρόνου. Όλοι προσπαθούμε να χωρέσουμε σε μία ημέρα πολλά περισσότερα από αυτά που πραγματικά προλαβαίνουμε. Άρα η ευκαιρία να γλιτώσουμε μερικές διαδρομές από και προς στο φροντιστήριο ή το σπίτι του καθηγητή με ένα online μάθημα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο του παιδιού μας είναι πραγματικά μία σύγχρονη πολυτέλεια.

2. Ευκολία επιλογής

Πώς βρίσκω καθηγητή για το παιδί μου; Απο αγγελίες; Απο γνωστούς; Και αν δεν μου κάνει; Αν δεν κάνει στο παιδί; ‘Ένα σωστά οργανωμένο online φροντιστήριο αναλαμβάνει τη δύσκολη αυτή επιλογή για εσάς. Τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα βοηθούν να γίνει σαφές αν ο επιλεγμένος καθηγητής είναι ο σωστός για το μαθητή ή όχι. Ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αναθεωρηθεί η επιλογή του καθηγητή άμεσα και ανώδυνα χωρίς να χαθεί λεπτό μαθήματος.

3. Καλύτερη εξοικείωση

Λογικά δε σας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα νιώθουν πολύ πιο άνετα με ένα διαδικτυακό μάθημα στο χώρο τους από ότι ένα δια ζώσης. Η τεράστια εξοικείωση τους με την τεχνολογία δίνει αμέσως αμέσως απόλυτο νόημα στο ότι όταν κομμάτι της εκπαίδευσής τους γίνεται διαδικτυακά τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά και φυσικά για τους νεαρούς μαθητές.

4. Πλεονεκτήματα διδασκαλίας

Τα τεχνολογικά οφέλη της διαδικτυακής εκπαίδευσης είναι αδιαμφισβήτητα. Πέρα από το διαδραστικό υλικό που ανεβαίνει στην online πλατφόρμα και κάνει το μάθημα πολύ πιο φιλικό προς το μαθητή, ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να στραφεί στα τεχνολογικά μέσα για να εμπλουτίσει το μάθημα ανα πάσα στιγμή.

5. Save lesson as…

Όσο συγκεντρωμένο και ικανό στο να κρατάει σημειώσεις και αν είναι το παιδί σας, κανένα διά ζώσης μάθημα δεν του δίνει τη δυνατότητα να «επισκεφτεί» ξανά την ημέρα του μαθήματος, να ξανακούσει την παράδοση από τον καθηγητή, να δει τα λάθη του καθώς και τα κομμάτια που κατανόησε πλήρως. Η δυνατότητα εγγραφής του διαδικτυακού μαθήματος, χωρίς να ακυρώνει το ρόλο του εκπαιδευτικού που θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για να λύσει απορίες σε επόμενο μάθημα, δίνει στο παιδί μία τεράστια ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση καθώς ελέγχει το ίδιο το μάθημα αλλά και το ρυθμό εμπέδωσης του.

Μάλλον δεν έχουν άδικο λοιπόν όλοι εκείνοι που θεωρούν τη διαδικτυακή εκπαίδευση το μέλλον. Αν την αντιμετωπίσουμε με ανοιχτό μυαλό γρήγορα θα κατανοήσουμε πως είναι η εκπαιδευτική επανάσταση που όλοι ζητάμε!

 

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top