1η Συνάντηση εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση

Συνάντηση εκπαιδευτικών

Στο 1st education technology meetup  που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 24/4/2016 στον εναλλακτικό πολυχώρο «The Cube Athens» ,παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία.

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν ο κ. Παύλος  Ξύνας (Μαθηματικός, ιδρυτής του διαδικτυακού φροντιστηρίου Έτσι Μαθαίνω και συνιδρυτής του διαδικτυακού σχολείου Greek Lessons OnLine) και ο κ. Κωνσταντίνος Κοτελίδας (Χημικός, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγγραφέας εκπαιδευτικών συγγραμμάτων.)

Την συνάντηση προλόγισε η υπεύθυνη του πολυχώρου κ.Μαρία Καλαφάτη, η οποία αναφέρθηκε στις καινοτομίες που έχουν προβληθεί από το  The Cube Athens και την αναγκαιότητα της εξάπλωσης  καινοτόμων ιδεών μέσα από δράσεις σε αντίστοιχους χώρους.

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο η κα. Θεοδώρα Καψάλη και η κα. Αθηνά Φούντα, οι οποίες παρουσίασαν μια νέα πλατφόρμα, δικής τους δημιουργίας,με το όνομα spark, και  στην οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σχεδιάσουν  παιχνίδια χωρίς την χρήση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού.

Ο κ. Γιώργος Κοϊνάκης (διευθυντής του φροντιστηρίου «Επίγνωση») μίλησε για τον τρόπο που εισήγαγε τις νέες τεχνολογίες στο φροντιστήριό του και τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της τηλεκπαίδευσης. Δείτε τη παρουσίαση

Ο κ. Παύλος Ξύνας ανέλαβε την γνωριμία του κοινού με  τα εργαλεία που μπορεί ένας εκπαιδευτικός να χρησιμοποιήσει δωρεάν  ώστε να κάνει ένα πλήρες μάθημα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Δείτε τη παρουσίαση,  Δείτε ενα απόσπασμα

Η κα. Παττακού Σοφία παρουσίασε την διαδικτυακή εφαρμογή εκμάθησης λεξιλογίου της Αγγλικής γλώσσας wordigs.

Τέλος, όλοι οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους ότι η συνάντηση αυτή αποτέλεσε  μόνο την  αρχή, καθώς  αντίστοιχες τέτοιες  συνεδρίες  θα διεξαχθούν στο μέλλον,  όχι μόνο με τη συμμετοχή Ελλήνων εκπαιδευτικών αλλά και με καθηγητές από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top