Ψηφιακές Γραφίδες (digitizers ή graphic tablets) 2017

Ψηφιακές Γραφίδες (digitizers ή graphic tablets) 2017

Η ψηφιακή γραφίδα (digitizer ή graphic tablet) αποτελεί ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τα διαδικτυακά μαθήματα και είναι απαραίτητο τόσο στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να κάνουν ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό μάθημα όσο και στους μαθητές τους.

Επιτρέπει την άμεση διάδραση μεταξύ καθηγητή και μαθητή με τον ίδιο τρόπο όπως γίνεται και στο παραδοσιακό σχολείο ή το φροντιστήριο της γειτονιάς.

Επιλογές digitizers στην Ελληνική αγορά

Οι επιλογές που έχουμε στην Ελληνική αγορά είναι αρκετά περιορισμένες με την εταιρεία Wacom να μονοπωλεί δίνοντας όμως διάφορες επιλογές στους καταναλωτές.

Wacom One Small

Είναι μια γραφίδα η οποία έχει αρκετά καλή γραφή αλλά το μικρό μέγεθός της αποτελεί πρόβλημα στα μαθήματα που χρειάζεται να γράφουμε αρκετά. (Τιμή περίπου 60€-70€)

Wacom One Medium

Είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη επιλογή, κατάλληλη για όλα τα μαθήματα.  Ωστόσο η τιμή της είναι αρκετά ακριβή αν συνυπολογίσει κανείς τις επιλογές που υπάρχουν  στην παγκόσμια αγορά.  (Τιμή Περίπου 90-100€)

Μπορείτε να βρείτε και άλλα μοντέλα της εταιρείας Wacom με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως Wacom CTL-490D, Wacom CTH-490P, Wacom CTH-490A κ.α

Επιλογές digitizers στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Στην ευρωπαϊκή  αγορά οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες  με τις εταιρείες xp-pen και huion να έχουν την πιο δυνατή παρουσία. Οι ψηφιακές γραφίδες που έχουμε δοκιμάσει και σας προτείνουμε τόσο για την ποιότητα γραφής όσο και για την τιμή τους είναι:

XP-Pen G430

Είναι μικρή σε μέγεθος και κατάλληλη για μαθήματα που δεν χρειάζεται να γράφουμε πολύ. Ωστόσο γράφει αρκετά καλά και η σαγρέ επιφάνειά της δίνει μια αίσθηση γραφής που θυμίζει το γράψιμο στο χαρτί. (Τιμή Περίπου  30-40€)

XP-Pen Star03

Ίσως η καλύτερη επιλογή με τέλεια αναλογία ποιότητας και τιμής. Προτείνεται για μαθήματα που χρειάζονται αρκετό γράψιμο όπως Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία. Την γραφίδα αυτή  μπορείτε να τη βρείτε και με την ονομασία Ugee M708 σε παρόμοια τιμή. ( Τιμή Περίπου 55-65€)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τις επιλογές που έχετε:

Δείτε τα site των εταιρειών που διαθέτουν γραφίδες:

 

teacher webinars

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top