Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

Κυριακή 14 Μάη .. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας!

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ιερό πλάσμα, στη μητέρα μας, δεν αξίζει μόνο μία μέρα αλλά αξίζουν όλες οι μέρες ολόκληρης της ζωής μας. Γιατί η μητέρα μας ήταν πάντα εκεί τις περισσότερες φορές που πέσαμε και χτυπήσαμε. Ήταν αυτή που με ένα της φιλάκι ο πόνος εξαφανιζόταν μονομιάς.

Από το Βορρά μέχρι το Νότο, από τη Δύση ως την Ανατολή παντού σε όλον τον πλανήτη υπάρχει η μητέρα η οποία λατρεύεται με ξεχωριστό τρόπο από τον καθένα μας στην καθιερωμένη «γιορτή της μητέρας».

Πότε καθιερώθηκε; Εμπνευστής της γιορτής είναι η δασκάλα Anna Marie Jarvis. Η Anna Marie ήθελε να τιμήσει τη δική της μητέρα η οποία -μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου το 1864- είχε αγωνιστεί για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών. Χάρη στην Anna Marie από το 1914 και έπειτα γιορτάζουμε κάθε χρόνο τις μανούλες μας!  

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα όπως και σε κάποιες άλλες χώρες γιορτάζουμε τις μητέρες μας την 2η Κυριακή του Μαΐου.

Αρχαία Ελλάδα: Η γιορτή της μητέρα στην αρχαία Ελλάδα ήταν αφιερωμένη στη Θεά Γαία, στη Μητέρα Γη και αργότερα στη Ρεα. Η Ρέα ήταν η Μητέρα του Δία και όλων των Θεών της αρχαίας Ελλάδας.

Πώς να τιμήσουμε τις μανούλες μας; Την ημέρα αυτή ας της γράψουμε δυο λόγια για  τα συναισθήματά μας, το πόσο πολύ την αγαπάμε και πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας. Είναι σίγουρο πως θα συγκινηθεί διαβάζοντας το! Ακόμη μπορούμε να της προσφέρουμε μια ανθοδέσμη με λουλούδια που έχουμε μαζέψει από τον κήπο του σπιτιού μας.

Αφιερώστε την ημέρα αυτή στη μητέρα σας!

 

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top