Το μηχανογραφικό δελτίο είναι σημαντικότερο από τα μόρια που συγκέντρωσες!

μηχανογραφικό δελτίο

Η ώρα για το μηχανογραφικό έφτασε! Διαδικαστικό θέμα; Λάθος! Η ουσία των πανελλαδικών εξετάσεων!

Ποτέ ξανά μέχρι τώρα στη ζωή σου δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξεις εσύ το μέλλον σου με βάση αυτό που αγαπάς και αυτό που ονειρεύεσαι! Μην πέσεις στην παγίδα να εγκλωβιστείς σε επιλογές κοντά στα μόρια σου. Δεν ξέρεις πώς θα κυμανθούν οι βάσεις. και όλες οι προβλέψεις που ακούς δεξιά και αριστερά είναι απλά προβλέψεις και μάλιστα πολύ επισφαλείς! Ξέχνα πόσα μόρια έχεις, κλείσε τα μάτια και ονειρέψου τι θα ήθελες να γίνεις, πώς θα ήθελες να ζήσεις! Προσοχή, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψαχτείς! Αντιθέτως! Ψάξε, ρώτησε, διάβασε και ενημερώσου για το ποιες σχολές υπάρχουν, ποια είναι τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ποιες προοπτικές ανοίγονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τι εργασιακές διεξόδους παρέχουν!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να ψαχτείς μέσα σου! Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις εσύ και όχι τι είναι αυτό που θέλει το περιβάλλον σου να γίνεις. Τι πραγματικά γουστάρεις να κάνεις στη ζωή σου και όχι τι κάνουν οι περισσότεροι. Και να σου πω και ένα μυστικό; Αν δεν το βρίσκεις ή αν δεν είσαι καθόλου σίγουρος, μην απογοητεύεσαι! Μερικοί από τους πιο σπουδαίους επαγγελματίες δεν ήξεραν σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από εσένα τι θα ήθελαν πραγματικά να γίνουν! Διώξε το βάρος της σωστής επιλογής από τους ώμους σου και αν μετά από πολύ ψάξιμο εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρος εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου, τη φωνή μέσα σου που πάντα ξέρει το σωστό, αν ξέρεις να την ακούς! Και αν αυτό που σου λέει να βάλεις πρώτο έχει 12.000 μόρια ενώ εσύ έχεις συγκεντρώσει 18.000 πάλι εμπιστεύσου την.

Και ως καθηγητής Χημείας θα στο πω και αλλιώς! Στη ζωή δεν έχουν σημασία τα μόρια αλλά τα άτομα! Δηλαδή εσύ, που ως άτομο ελεύθερο μπορείς να επιλέξεις την ζωή που ήδη σου ανήκει!

 

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top