Το μηχανογραφικό δελτίο είναι σημαντικότερο από τα μόρια που συγκέντρωσες!

μηχανογραφικό δελτίο

Η ώρα για το μηχανογραφικό έφτασε! Διαδικαστικό θέμα; Λάθος! Η ουσία των πανελλαδικών εξετάσεων!

Ποτέ ξανά μέχρι τώρα στη ζωή σου δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξεις εσύ το μέλλον σου με βάση αυτό που αγαπάς και αυτό που ονειρεύεσαι! Μην πέσεις στην παγίδα να εγκλωβιστείς σε επιλογές κοντά στα μόρια σου. Δεν ξέρεις πώς θα κυμανθούν οι βάσεις. και όλες οι προβλέψεις που ακούς δεξιά και αριστερά είναι απλά προβλέψεις και μάλιστα πολύ επισφαλείς! Ξέχνα πόσα μόρια έχεις, κλείσε τα μάτια και ονειρέψου τι θα ήθελες να γίνεις, πώς θα ήθελες να ζήσεις! Προσοχή, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψαχτείς! Αντιθέτως! Ψάξε, ρώτησε, διάβασε και ενημερώσου για το ποιες σχολές υπάρχουν, ποια είναι τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ποιες προοπτικές ανοίγονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο και τι εργασιακές διεξόδους παρέχουν!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να ψαχτείς μέσα σου! Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις εσύ και όχι τι είναι αυτό που θέλει το περιβάλλον σου να γίνεις. Τι πραγματικά γουστάρεις να κάνεις στη ζωή σου και όχι τι κάνουν οι περισσότεροι. Και να σου πω και ένα μυστικό; Αν δεν το βρίσκεις ή αν δεν είσαι καθόλου σίγουρος, μην απογοητεύεσαι! Μερικοί από τους πιο σπουδαίους επαγγελματίες δεν ήξεραν σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από εσένα τι θα ήθελαν πραγματικά να γίνουν! Διώξε το βάρος της σωστής επιλογής από τους ώμους σου και αν μετά από πολύ ψάξιμο εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρος εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου, τη φωνή μέσα σου που πάντα ξέρει το σωστό, αν ξέρεις να την ακούς! Και αν αυτό που σου λέει να βάλεις πρώτο έχει 12.000 μόρια ενώ εσύ έχεις συγκεντρώσει 18.000 πάλι εμπιστεύσου την.

Και ως καθηγητής Χημείας θα στο πω και αλλιώς! Στη ζωή δεν έχουν σημασία τα μόρια αλλά τα άτομα! Δηλαδή εσύ, που ως άτομο ελεύθερο μπορείς να επιλέξεις την ζωή που ήδη σου ανήκει!

 

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top