Σημασία έχει το ταξίδι…

Σημασία έχει το ταξίδι...

“Κύριε, μπορούμε να ξεκινήσουμε το μάθημα 10 λεπτά αργότερα;” μου είπε σήμερα η Βασιλική από την Ιθάκη και απάντησα “…Ναι! Αλλά μόνο 10 λεπτά…, γιατί μετά έχω μάθημα με τη Β’ γυμνασίου στη Ρόδο και δεν θέλω να καθυστερήσω! Γράφουν τεστ αύριο στο σχολείο και έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε.” Οι καθηγητές στη Ρόδο είναι απαιτητικοί ειδικά στο γυμνάσιο, ενώ στην Ιθάκη όχι και τόσο. Βέβαια τυχαίνει… Μπορεί του χρόνου να συμβεί το αντίθετο. Πάντως, το βράδυ, που έχω μάθημα με τη Γ’ λυκείου και είναι τρεις μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, είμαι σίγουρος ότι θα μου πουν ότι ο καθηγητής ξεκίνησε δυνατά, γιατί η ύλη της Χημείας είναι τεράστια και δεν βγαίνει.

Το να κάνεις μάθημα σε τόσες διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας μέσα στην ίδια μέρα είναι κουραστικό, αλλά σημασία έχει το ταξίδι. Είναι σημαντικό να ταξιδεύεις… Πάντα ήθελα μια δουλειά που να έχει ταξίδια. Αύριο πηγαίνω Κρήτη, Τρίκαλα και Ναύπλιο. Έχω μόνο γυμνάσιο και κάθε φορά μου κάνει όλο και μεγαλύτερη εντύπωση η άνεση των πιτσιρικάδων με την τεχνολογία. Και επειδή το μάθημα εκτός από την παράδοση και την επίλυση ασκήσεων είναι εμπλουτισμένο και με πολλά βίντεο έχουν αρχίσει να το βλέπουν σαν παιχνίδι. Τους αρέσει, γιατί βλέπουν πειράματα που δύσκολα θα δουν σε μια παραδοσιακή αίθουσα και γιατί γλυτώνουν τόσο πολύ χρόνο από τις μετακινήσεις που τους μένει και χρόνος για παιχνίδι!

Αλλά να σας πω κάτι! Κι εμένα μου μένει χρόνος…Δεν χρειάζεται να μετακινούμαι συνέχεια, για να διδάξω τους μαθητές μου. Το κάνω και από τον υπολογιστή μου. Τα πρόσωπα στο τέλος του μαθήματος είναι χαρούμενα και αυτό έχει σημασία.

Μια συνηθισμένη μέρα στο Έτσι Μαθαίνω δεν είναι … μια συνηθισμένη μέρα!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοτελίδας

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top