Σημασία έχει το ταξίδι…

Σημασία έχει το ταξίδι...

“Κύριε, μπορούμε να ξεκινήσουμε το μάθημα 10 λεπτά αργότερα;” μου είπε σήμερα η Βασιλική από την Ιθάκη και απάντησα “…Ναι! Αλλά μόνο 10 λεπτά…, γιατί μετά έχω μάθημα με τη Β’ γυμνασίου στη Ρόδο και δεν θέλω να καθυστερήσω! Γράφουν τεστ αύριο στο σχολείο και έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε.” Οι καθηγητές στη Ρόδο είναι απαιτητικοί ειδικά στο γυμνάσιο, ενώ στην Ιθάκη όχι και τόσο. Βέβαια τυχαίνει… Μπορεί του χρόνου να συμβεί το αντίθετο. Πάντως, το βράδυ, που έχω μάθημα με τη Γ’ λυκείου και είναι τρεις μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, είμαι σίγουρος ότι θα μου πουν ότι ο καθηγητής ξεκίνησε δυνατά, γιατί η ύλη της Χημείας είναι τεράστια και δεν βγαίνει.

Το να κάνεις μάθημα σε τόσες διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας μέσα στην ίδια μέρα είναι κουραστικό, αλλά σημασία έχει το ταξίδι. Είναι σημαντικό να ταξιδεύεις… Πάντα ήθελα μια δουλειά που να έχει ταξίδια. Αύριο πηγαίνω Κρήτη, Τρίκαλα και Ναύπλιο. Έχω μόνο γυμνάσιο και κάθε φορά μου κάνει όλο και μεγαλύτερη εντύπωση η άνεση των πιτσιρικάδων με την τεχνολογία. Και επειδή το μάθημα εκτός από την παράδοση και την επίλυση ασκήσεων είναι εμπλουτισμένο και με πολλά βίντεο έχουν αρχίσει να το βλέπουν σαν παιχνίδι. Τους αρέσει, γιατί βλέπουν πειράματα που δύσκολα θα δουν σε μια παραδοσιακή αίθουσα και γιατί γλυτώνουν τόσο πολύ χρόνο από τις μετακινήσεις που τους μένει και χρόνος για παιχνίδι!

Αλλά να σας πω κάτι! Κι εμένα μου μένει χρόνος…Δεν χρειάζεται να μετακινούμαι συνέχεια, για να διδάξω τους μαθητές μου. Το κάνω και από τον υπολογιστή μου. Τα πρόσωπα στο τέλος του μαθήματος είναι χαρούμενα και αυτό έχει σημασία.

Μια συνηθισμένη μέρα στο Έτσι Μαθαίνω δεν είναι … μια συνηθισμένη μέρα!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοτελίδας

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top