Πανελλήνιες εξετάσεις ομογενών 2017

Πανελλήνιες εξετάσεις ομογενών 2017

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, καθώς μπαίνει ο Σεπτέμβρης και ακούς να σιγοψιθυρίζουν καλό χειμώνα και καλή σχολική χρονιά… Για κάποιους, όμως, η προηγούμενη χρονιά και ο αγώνας δεν τελείωσαν ακόμη… Αυτές τις μέρες οι ομογενείς, τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού κάνουν την προσπάθειά τους και διαγωνίζονται για μία θέση σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο!

Νωρίς το απόγευμα ένα «Καλή επιτυχία» συνόδευε τους μαθητές του Έτσι Μαθαίνω που μέχρι την τελευταία μέρα έκαναν μαθήματα χωρίς να ακούν τις σειρήνες του καλοκαιριού που τους καλούσαν στις παραλίες. Σήμερα έπρεπε σε ένα τρίωρο να αποδείξουν ότι χειρίζονται πολύ καλά τη νέα ελληνική γλώσσα απαντώντας σε διάφορες γλωσσικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τη συγγραφή έκθεσης. Τα θέματα καθυστέρησαν αρκετά αλλά για τους μαθητές μας η αγωνία τελείωσε, όταν αντίκρισαν το κείμενο. Ο τίτλος και το όλο περιεχόμενο από απόσπασμα του Παναγιώτη Νούτσου τούς θύμιζε κάτι… Ναι! Ο Τουρισμός ήταν από τις έννοιες που συζητήσαμε ιδιαίτερα όλη τη χρονιά και ευχόμασταν να είναι αυτή που θα πρέπει να αναλύσουμε στις 4 Σεπτεμβρίου. Και η τύχη μάς χαμογέλασε και μάλιστα διπλά, καθώς Ο «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Νούτσου εμπεριέχεται στις προσωπικές σημειώσεις του διδάσκοντα και συζητιέται το περιεχόμενο του.

Και χτυπάει το τηλέφωνο και από τη φωνή καταλαβαίνεις ότι το πρόσωπο των μαθητών σου λάμπει από χαρά

Και λήγει ο χρόνος και πρέπει να παραδοθούν τα γραπτά και οι μαθητές του Έτσι Μαθαίνω αφήνουν την αίθουσα με χαμόγελο, κάνοντας μία πολύ καλή αρχή! Και χτυπάει το τηλέφωνο και από τη φωνή καταλαβαίνεις ότι το πρόσωπο των μαθητών σου λάμπει από χαρά…. σού περιγράφουν τη σκηνή που βλέπουν τα θέματα για πρώτη φορά και ζητωκραυγάζουν, καθώς αυτό το κείμενο το έχουν ξαναδεί και το ξέρουν καλά!

Σίγουρα δεν αρκεί μόνο να εμπεριέχονται τα θέματα των εξετάσεων στις σημειώσεις του Έτσι Μαθαίνω. Απαιτείται συστηματική μελέτη και συνεχής προσπάθεια του μαθητή, αρτιότητα των εκπαιδευτικών και πρωτοποριακή διαδικτυακή διδασκαλία. Όλα αυτά αποτελούν τις ψηφίδες του μωσαϊκού που θα στολίσουν την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι τιμή μας και χαρά μας που το Έτσι Μαθαίνω δεν είναι μόνο ένα μωσαϊκό…. είναι ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης! Η είσοδος είναι ελεύθερη… κάντε κλικ, για να το θαυμάσετε!

Θέμα Νεοελληνικής Γλώσσας Πανελλήνιες εξετάσεις ομογενών 2017
Θέμα Ν. Γλώσσας Έτσι Μαθαίνω

Γράφει η Φιλόλογος Ανδρονίκη Τάχη Λαβούτη

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top