Οι μαθητές μας μιλούν για τα διαδικτυακά μαθήματα

Οι μαθητές μας μιλούν για τα διαδικτυακά μαθήματα

Ο κ. Β.Π, είναι ένας από τους δεκάδες, πλέον, μαθητές που επέλεξαν  το διαδικτυακό φροντιστήριο  Έτσι Μαθαίνω, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιπρόσθετη (καθώς οι σύγχρονοι καιροί προστάζουν), εκπαίδευση για την εισαγωγή τους  σε κάποιο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έχοντας ήδη εμπλουτίσει το βιογραφικό του με σπουδαίες «περγαμηνές» (ο κος Β.Π. είναι διδάκτωρ θετικών επιστημών που έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στην Αμερική) και  όντας ο ίδιος υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη που θα αφορά κυρίως στην εμπειρία του πάνω στο διαδικτυακό μάθημα :

Α.Κ: κ. Β.Π, αφού σε ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά για την επιλογή σου να εμπιστευτείς το Έτσι Μαθαίνω, θα ήθελα να μας εξηγήσεις τους λόγους που σε οδήγησαν να επιλέξεις το διαδικτυακό μάθημα έναντι του παραδοσιακού.

Β.Π: Οι καιροί αλλάζουν, οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις προκλήσεις. Η διδασκαλία πλέον δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή της μορφή. Το διαδικτυακό μάθημα μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς στις απαιτήσεις του μαθητή. Τα μέσα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας μπορούν να μεταμορφώσουν το μάθημα σε μια άμεση και ζωντανή μαθησιακή διαδικασία, κρατώντας το ενδιαφέρον του μαθητή καθ’ όλη την διάρκεια της διδακτικής ώρας. Ένας ακόμη λόγος που με οδήγησε να επιλέξω το Έτσι μαθαίνω είναι η δυνατότητα να έχω τον καθηγητή μου οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι.

Α.Κ: Γιατί το Έτσι Μαθαίνω κέντρισε το ενδιαφέρον σου, και ποιά  στοιχεία του σε ενθουσιάζουν ιδιαίτερα;

Β.Π: Γνώρισα το Έτσι μαθαίνω από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο. Έτσι όπως παρουσίαζε την δουλειά του μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Η συνέπεια που μου μετέδωσε ήταν αρκετή ώστε να αφήσω μήνυμα για να κάνω ένα δοκιμαστικό μάθημα. Η άμεση ανταπόκριση καθώς και η δοκιμαστική διδασκαλία με έπεισαν ώστε να ξεκινήσουμε την συνεργασία.

Α.Κ: Ποιά θεωρείς ότι είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του συγκεκριμένου τρόπου διδασκαλίας;

Β.Π: Πλεονεκτήματα: αμεσότητα καθηγητή – μαθητή, πρόκληση ενδιαφέροντος μαθητή από τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, άρση συγκεκριμένου χώρου διδασκαλίας και εξοικονόμηση χρόνου μετακίνησης.

Μειονεκτήματα: υπάρχουν άραγε;

Α.Κ Θεωρείς ότι το Έτσι Μαθαίνω και γενικότερα η διαδικτυακή εκπαίδευση ανταποκρίνονται στις επιταγές του σήμερα;

Β.Π: Οι ρυθμοί που κινούμαστε στον εκπαιδευτικό χώρο απαιτούν νέους τρόπους προσέγγισης της γνώσης. Ο ψηφιακός τρόπος μετάδοσής της αποτελεί πλέον επιταγή της σύγχρονης εποχής. Η αδυναμία σύλληψης αυτής της πραγματικότητας δεν είναι τίποτα άλλο από στείρος αναχρονισμός. Το Έτσι Μαθαίνω αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα διαδικτυακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πιστά αφοσιωμένο στις απαιτήσεις του σύγχρονου μαθητή.

Α.Κ: Οι καθηγητές του Έτσι Μαθαίνω επιλέγονται ύστερα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, κατά την οποία ελέγχονται,  όχι μόνο η επιστημονική τους επάρκεια και η εκπαιδευτική τους  ικανότητα, αλλά και οι γνώσεις τους στις νέες τεχνολογικές μεθόδους, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικού τους έργου, επιμορφώνονται διαρκώς παρακολουθώντας όλες τις νεότερες εξελίξεις σε θέματα παιδαγωγικής  αλλά και τεχνολογικής κατάρτισης. Πιστεύεις πως αυτή η πρακτική πρόσληψης και διαρκούς βελτίωσης των καθηγητών είναι αναγκαία;

Β.Π: Αν το αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής έχει δώσει το αποτέλεσμα της δικής μου εμπειρίας στο Έτσι Μαθαίνω, τότε ναι. Κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.

language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο “Game Design for Kids with Roblox”: Μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά ...
Read More →
Scroll to Top