Οι Μαθητές μας είναι αυτοί που Εμπνέουν.

Οι Μαθητές μας είναι αυτοί που Εμπνέουν.

Πολλές φορές στην περιγραφή του έργου ενός εκπαιδευτικού εμπεριέχεται το ότι πρέπει να είναι ένας άνθρωπος, μία προσωπικότητα που εμπνέει τους μαθητές του να μαθαίνουν, να ψάχνουν, να μην εγκαταλείπουν, να προσπαθούν ακόμα και όταν κάτι τους φαίνεται «βουνό».

Η αλήθεια είναι, όμως, πως τις περισσότερες φορές εμείς παραδίδουμε στους μαθητές μας μαθήματα Φυσικής, Αρχαίων, Μαθηματικών, Αγγλικών και εκείνοι μας παραδίδουν μαθήματα ζωής. Τις περισσότερες φορές εμείς τους διδάσκουμε κανόνες και εκείνοι μας δείχνουν πως να μη δίνουμε καμία σημασία σε αυτούς και να πηγαίνουμε «κόντρα» στις πιθανότητες. Τις περισσότερες φορές εμείς λέμε λόγια, αλλά εκείνοι είναι αυτοί που τα κάνουν πράξεις. Τις περισσότερες φορές οι μαθητές μας είναι αυτοί που εμπνέουν.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην περίπτωση της αγαπημένης μας μαθήτριας Μαρίας, η δύναμη της, η δυναμική της προσωπικότητα και το πνεύμα προσπάθειας και επιτυχίας δεν εμπνέει μόνο εμάς αλλά θα εμπνεύσει και εσάς. Η Μαρία μας είναι μαθήτρια της Γ Γυμνασίου η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που πιθανώς να λύγιζε το ηθικό οποιουδήποτε ενήλικα. Όχι της Μαρίας , όμως. Η Μαρία έδειξε ψυχραιμία, δύναμη, ελπίδα, πάλεψε και φυσικά βγήκε νικήτρια.

Σε μία προσπάθεια μίας συμβολικής επιβράβευσης του πνεύματος και της προσήλωσης της μαθήτριας μας, αλλά και επιδιώκοντας να μην απομακρυνθεί από τους εκπαιδευτικούς της στόχους που δεν έπαψαν πολύ σωστά ποτέ να την ενδιαφέρουν, το Έτσι Μαθαίνω βράβευσε την Μαρία με μία υποτροφία στα Αγγλικά, ώστε να συνεχίσει τα μαθήματά της με την καθηγήτρια της που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στην αγαπητή της μαθήτρια, φτάνοντας μέχρι τις εξετάσεις του Lower.

Τα όνειρα της Μαρίας όμως συνέχισαν να πραγματοποιούνται σε μία απόδειξη πως η ζωή βραβεύει αυτούς που δεν τα παρατάνε. Το Make A Wish, λοιπόν, χάρισε στη Μαρία το δωμάτιο των ονείρων της, τον προσωπικό χώρο που της άξιζε ώστε να ηρεμεί, να νιώθει ασφάλεια, να διασκεδάζει αλλά και να κάνει τα online της μαθήματα στο διαδικτυακό μας φροντιστήριο.

Την Κυριακή 22/12/2019 θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για την αγαπημένη μας Μαρία σε ένα αφιέρωμα που ετοίμασε ο τηλεοπτικός σταθμός SKAI για εκείνην. Εμείς Μαρία να σου ευχηθούμε να κρατήσεις αυτή τη δύναμη που σε χαρακτηρίζει για πάντα, να διατηρήσεις αυτή σου τη διάθεση για να προχωράς και να πραγματοποιείς πάντα τα όνειρά σου. Πάνω από όλα όμως να σου ευχηθούμε ΥΓΕΙΑ. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλάι σου, διακριτικοί αρωγοί και υποστηρικτές σε όλες σου τις προσπάθειες.

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top