Και τώρα… διακοπές!

Και τώρα… διακοπές!

Και τώρα… διακοπές! 

Οι μαθητές ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους και ξεκινούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές! Αρκετοί είναι αυτοί, ακόμη και κατά την περίοδο των εξετάσεων που είναι σε καλοκαιρινή διάθεση και προγραμματίζουν τις αποδράσεις τους αμέσως μόλις τελειώσουν οι εξετάσεις. Και τώρα λοιπόν… διακοπές!

Πως επηρεάζονται οι μαθητές από το διάστημα των διακοπών; Όταν μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπών ο μαθητής χαλάει το πρόγραμμα της καθημερινότητάς του καθώς απέχει από το καθημερινό του διάβασμα. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να μειώνεται η σχολική ανάπτυξη του μαθητή καθώς και η επίδοσή του. Από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει αποδειχτεί ότι οι μαθητές έχουν χαμηλότερη απόδοση αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η διαμάχη μεταξύ γονιών και μαθητών καλά κρατεί καθώς η φράση που ακούγεται συχνά από τους γονείς κατά την περίοδο των διακοπών δεν είναι άλλη από την εξής: «άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις». Όμως οι καλοκαιρινές διακοπές για τους μαθητές είναι μια ανάσα για να διώξουν όλες τις υποχρεώσεις από τη σχολική χρονιά. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η πιο ευάλωτη ομάδα μαθητών κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών είναι οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Πώς να διαχειριστούν την περίοδο των διακοπών; Οι μαθητές, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών μπορούν να διατηρήσουν την επαφή τους με το διάβασμα μέσα από διάφορες δραστηριότητες χωρίς βέβαια να χάσουν τη διασκέδαση και την ξεκούρασή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφουν εκθέσεις, να λύνουν προβλήματα και ασκήσεις και να διαβάζουν άπειρα βιβλία για να μη χάνουν τις μαθησιακές δεξιότητες. Ειδικότερα, ο μαθητής πρέπει να αγαπήσει το διάβασμα και όχι να θεωρεί ότι είναι μια αναγκαστική διαδικασία στην οποία είναι υποχρεωμένος να ανταπεξέλθει. Για αυτό, ας αφήσουμε τον μαθητή να διαλέξει οποιοδήποτε εξωσχολικό βιβλίο επιθυμεί ώστε να τον συντροφεύει στις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι, οι μέρες των διακοπών μπορούν να μετατραπούν σε πηγή γνώσεων.

 

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top