Η έκθεση Bett (British education and training technology) 2016

Η έκθεση Bett

Η έκθεση Bett αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να μπορέσει κάποιος να δει τις εφαρμογές που έχει η τεχνολογία στην εκπαίδευση.

Την επισκεφτήκαμε και είδαμε νέες ιδέες, νέα εργαλεία, αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους να επενδύουν το χρόνο τους πάνω στα ΤΠΕ. Γεμίσαμε από εμπειρίες και επιστρέφουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη στους μαθητές μας τα όσα μάθαμε αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε τις εμπειρίες μας σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω του σεμιναρίου «Ο Διαδικτυακός Καθηγητής».

Μας εντυπωσίασε:

Η ευγένεια των Βρετανών και η άριστη οργάνωση είναι κάτι που το περιμέναμε ωστόσο θα πρέπει να το τονίζουμε και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για εμάς. Οι εφαρμογές που μας εντυπωσίασαν και οι οποίες μας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον περισσότερο είναι:

Click Meeting: Μια Πολωνική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης η οποία σχεδιάζεται και εξελίσσεται με σκοπό την χρήση της από εκπαιδευτικούς. Οι άνθρωποι που την αναπτύσσουν είναι ευγενέστατοι και πρόθυμοι να ακούσουν τις ανάγκες κάθε εκπαιδευτικού που την χρησιμοποιεί ή προτίθεται να το κάνει.

Edu4school: Μια πολύ αξιόλογη ελληνική προσπάθεια η οποία έχει αποφέρει ένα λειτουργικό λογισμικό με το οποίο μπορεί το σχολείο, το φροντιστήριο αλλά και ο καθηγητής να οργανώσει τους μαθητές, τους γονείς, τις τάξεις, τα μαθήματα αλλά και τις πληρωμές.

Google for Education: Μια θεαματική παρουσία που μας επιβεβαιώνει ότι ένας κολοσσός του internet έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις εκπαιδευτικές εφαρμογές και στο εκπαιδευτικό υλικό.

Θεαματική παρουσία είχαν και οι Microsoft, HP, Apple, cisco και γενικότερα όλες οι μεγάλες εταιρίες στο χώρο της πληροφορικής.

Γράφει ο Παύλος Ξύνας

 

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top