Γιόγκα για παιδιά (Yoga Kids)

Γιόγκα για παιδιά (Yoga Kids)

Η Γιόγκα για παιδιά είναι μία μέθοδος που συνδυάζει δημιουργικά άσανες (στάσεις της γιόγκα), μουσική και παιχνίδι.

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει και να δώσει υποστήριξη και αγάπη στα παιδιά μας!!!

Η βασική ιδέα των μαθημάτων Γιόγκα για παιδιά είναι να βάλει τα πρώτα θεμέλια για τη σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη.

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το παιδί να εξερευνήσει και να μάθει τα μέρη του σώματός του να ηρεμήσει να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση .Παύει να είναι τρωτό και αβέβαιο για τις ικανότητές του,  αυτοπειθαρχείται και αντιμετωπίζει ευκολότερα τα προβλήματα που του παρουσιάζονται. H γιόγκα για παιδιά βοηθάει τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που βοηθάει και τους ενήλικες,  δηλαδή βελτιώνει την ευλυγισία, τη δύναμη, την ισορροπία  τους. Οι αναπνοές  και οι τεχνικές οραματισμού, τους μαθαίνουν διάφορους τρόπους για να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται και να αναπτύσσουν αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία. Μέσα από  διάφορες φυσικές ασκήσεις σε μορφή παιχνιδιού, τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, απελευθερώνουν την ενέργειά τους και μαθαίνουν για τη φύση και τα ζώα, σε ένα διασκεδαστικό και ασφαλές περιβάλλον.

Μία τάξη παιδικής γιόγκα είναι διασκεδαστική. Tα παιδιά παριστάνουν το σκύλο, τη γάτα, το λιοντάρι, το περιστέρι και ένα σωρό άλλα ζώα και πτηνά. Γελούν και ιδρώνουν χωρίς να πιέζονται. Οι ασκήσεις μπορούν να συνοδεύονται από παραμύθια ή τραγούδια που αυξάνουν το ενδιαφέρον των παιδιών γι’ αυτό που κάνουν. Ακόμη προσφέρουν στα παιδιά δύναμη, ευλυγισία συντονισμό,  επίγνωση  και συνείδηση του σώματός τους.

Mαζί με τις στάσεις της γιόγκα, τα παιδιά κάνουν απλές αναπνευστικές ασκήσεις. Oι εκπνοές και οι εισπνοές μπορεί να συνοδεύονται από ήχους που ηρεμούν και χαλαρώνουν τα παιδιά. Oι αναπνευστικές ασκήσεις αυξάνουν το εύρος της αναπνοής και τονώνουν τις κυψελίδες των πνευμόνων.
Στις ασκήσεις συγκέντρωσης τα παιδιά συγκεντρώνονται σε πράγματα, παιχνίδια, μέλη του σώματος ή καταστάσεις που ορίζει ο δάσκαλος και μέσα από την ολιγόλεπτη σιωπή εκπαιδεύονται σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται, να σιωπούν και να ακούν.

Η παιδική γιόγκα προσφέρει

Τα αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε από ένα ακριβές, ενημερωμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα περιλαμβάνουν τα εξής

  • Ένα υγιές σώμα
  • Αντιμετώπιση του στρες
  • Συγκέντρωση
  • Απόκτηση αυτοπεποίθησης

Τα παιδιά είναι το αύριο οπότε βοηθώντας τα να μεγαλώσουν χαρούμενα και υγιή η yoga μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!!!

α παιδιά είναι το αύριο οπότε βοηθώντας τα να μεγαλώσουν χαρούμενα και υγιή η yoga μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!!! – See more at: http://hathastudio.gr/content/%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-yoga-kids#sthash.ykzt0Ikh.dpuf
Η παιδική γιόγκα προσφέρει:
Η παιδική γιόγκα προσφέρει:

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top