Γιόγκα για παιδιά (Yoga Kids)

Γιόγκα για παιδιά (Yoga Kids)

Η Γιόγκα για παιδιά είναι μία μέθοδος που συνδυάζει δημιουργικά άσανες (στάσεις της γιόγκα), μουσική και παιχνίδι.

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει και να δώσει υποστήριξη και αγάπη στα παιδιά μας!!!

Η βασική ιδέα των μαθημάτων Γιόγκα για παιδιά είναι να βάλει τα πρώτα θεμέλια για τη σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη.

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το παιδί να εξερευνήσει και να μάθει τα μέρη του σώματός του να ηρεμήσει να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση .Παύει να είναι τρωτό και αβέβαιο για τις ικανότητές του,  αυτοπειθαρχείται και αντιμετωπίζει ευκολότερα τα προβλήματα που του παρουσιάζονται. H γιόγκα για παιδιά βοηθάει τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που βοηθάει και τους ενήλικες,  δηλαδή βελτιώνει την ευλυγισία, τη δύναμη, την ισορροπία  τους. Οι αναπνοές  και οι τεχνικές οραματισμού, τους μαθαίνουν διάφορους τρόπους για να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται και να αναπτύσσουν αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία. Μέσα από  διάφορες φυσικές ασκήσεις σε μορφή παιχνιδιού, τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, απελευθερώνουν την ενέργειά τους και μαθαίνουν για τη φύση και τα ζώα, σε ένα διασκεδαστικό και ασφαλές περιβάλλον.

Μία τάξη παιδικής γιόγκα είναι διασκεδαστική. Tα παιδιά παριστάνουν το σκύλο, τη γάτα, το λιοντάρι, το περιστέρι και ένα σωρό άλλα ζώα και πτηνά. Γελούν και ιδρώνουν χωρίς να πιέζονται. Οι ασκήσεις μπορούν να συνοδεύονται από παραμύθια ή τραγούδια που αυξάνουν το ενδιαφέρον των παιδιών γι’ αυτό που κάνουν. Ακόμη προσφέρουν στα παιδιά δύναμη, ευλυγισία συντονισμό,  επίγνωση  και συνείδηση του σώματός τους.

Mαζί με τις στάσεις της γιόγκα, τα παιδιά κάνουν απλές αναπνευστικές ασκήσεις. Oι εκπνοές και οι εισπνοές μπορεί να συνοδεύονται από ήχους που ηρεμούν και χαλαρώνουν τα παιδιά. Oι αναπνευστικές ασκήσεις αυξάνουν το εύρος της αναπνοής και τονώνουν τις κυψελίδες των πνευμόνων.
Στις ασκήσεις συγκέντρωσης τα παιδιά συγκεντρώνονται σε πράγματα, παιχνίδια, μέλη του σώματος ή καταστάσεις που ορίζει ο δάσκαλος και μέσα από την ολιγόλεπτη σιωπή εκπαιδεύονται σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται, να σιωπούν και να ακούν.

Η παιδική γιόγκα προσφέρει

Τα αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε από ένα ακριβές, ενημερωμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα περιλαμβάνουν τα εξής

  • Ένα υγιές σώμα
  • Αντιμετώπιση του στρες
  • Συγκέντρωση
  • Απόκτηση αυτοπεποίθησης

Τα παιδιά είναι το αύριο οπότε βοηθώντας τα να μεγαλώσουν χαρούμενα και υγιή η yoga μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!!!

α παιδιά είναι το αύριο οπότε βοηθώντας τα να μεγαλώσουν χαρούμενα και υγιή η yoga μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!!! – See more at: http://hathastudio.gr/content/%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-yoga-kids#sthash.ykzt0Ikh.dpuf
Η παιδική γιόγκα προσφέρει:
Η παιδική γιόγκα προσφέρει:

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top