Αυτό το καλοκαίρι είμαστε όλοι…online!

Αυτό το καλοκαίρι είμαστε όλοι…online!

Έκανα τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;

Η μόρφωση των παιδιών ανέκαθεν απασχολούσε και πάντα θα απασχολεί εμάς τους γονείς. Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι καλύτερο μπορούμε και να τα προετοιμάσουμε κατάλληλα, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στα νέα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας. Η επιλογή της ενισχυτικής διδασκαλίας θεωρείται απαραίτητη τόσο για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο γυμνάσιο και το λύκειο όσο και για τους μαθητές που θέλουν να εξασφαλίσουν μία είσοδο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παίρνουμε, όμως, τη σωστή απόφαση; Επιλέγουμε το καλύτερο φροντιστήριο;

Τέτοιες μέρες είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το τι ακριβώς θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένας σωστός διδάσκων, μία δημιουργική τάξη, μία αποτελεσματική ομάδα καθηγητών και μαθητών. Τι απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού; Με ποια τεχνολογικά μέσα θα πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένος ο σύγχρονος νέος, για να μη θεωρείται «αναλφάβητος»; Πόσο σημαντικό είναι ο μαθητής να αγαπήσει ξανά τη μάθηση, να συνειδητοποιήσει την αξία της έρευνας και της αυτενέργειας και να αναζητήσει άλλους τρόπους και μεθόδους διδασκαλίας που αρμόζουν στη νέα εποχή;

Ευτυχώς για την Ελλάδα, «άνοιξε τις πόρτες» του το διαδικτυακό φροντιστήριο!!! Στην αρχή υπήρχε το ιδιαίτερο διαδικτυακό μάθημα με ένα, δύο ή τρεις μαθητές. Οι γονείς και οι μαθητές αγκάλιασαν την προσπάθεια, τα αποτελέσματα δικαίωσαν την ομάδα των εκπαιδευτικών και έδωσαν το πράσινο φως στο «Έτσι μαθαίνω» να προσθέσει «διαδικτυακά θρανία», να επεκτείνει τις «διαδικτυακές του τάξεις» και να οραματιστεί το μέλλον που προβλέπεται ευοίωνο για την εκπαίδευση.

Έτσι, το μεγαλύτερο διαδικτυακό φροντιστήριο «Έτσι Μαθαίνω» καλεί τους μαθητές και τους γονείς να εγγραφούν στα νέα θερινά ομαδικά διαδικτυακά μαθήματα προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017.

Τα μαθήματα είναι καινοτόμα και ενδιαφέροντα, καθώς η διαδραστική πλατφόρμα παρέχει εκπληκτικές δυνατότητες περιήγησης στο διαδίκτυο, παράδοσης της ύλης με νέες, πιο ελκυστικές μεθόδους, συμμετοχής στο μάθημα σε πραγματικό χρόνο από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος και του κόσμου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση σύνδεσης ίντερνετ και ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι μαθητές μπορούν να συνομιλούν με τους συμμαθητές τους και τον καθηγητή τους μέσω βιντεοκλήσης και να λύνουν ασκήσεις στον ασπροπίνακα ή στις παρουσιάσεις που μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, διατυπώνουν οποιαδήποτε απορία προκύπτει κατά την παράδοση της ύλης, κάνουν χειρόγραφα τις ασκήσεις τους και τις φωτογραφίζουν αποστέλλοντας τες την ίδια στιγμή στον διδάσκοντα. Tέλος, σε περίπτωση απουσίας τους έχουν τη δυνατότητα να δουν το μαγνητοσκοπημένο μάθημα και να είναι πάντα ενημερωμένοι για την παράδοση της νέας ύλης.

 Πέρα, όμως, από την εκμηδένιση των αποστάσεων και την ίση παροχή γνώσης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα παιδιά, τα μειωμένα δίδακτρα των ομαδικών διαδικτυακών μαθημάτων θα προσελκύσουν και τον πιο δύσπιστο γονιό. Το «Έτσι Μαθαίνω» είναι αποφασισμένο να κάνει τη διαφορά, παρέχοντας το καλύτερο μάθημα με λιγότερο κόστος απευθυνόμενο, έτσι, σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι μαθητές μας με μία λέξη μπορούν να σας επιβεβαιώσουν για ποιο λόγο άρχισαν να βλέπουν διαφορετικά την παιδεία και την εκπαίδευση… Στο «Έτσι Μαθαίνω» πλάθουμε χαρακτήρες που είναι γεμάτοι όνειρα και στόχους που τους πετυχαίνουν, ξεκινώντας από την πρώτη μεγάλη τους δοκιμασία, τις πανελλαδικές εξετάσεις. Καλλιεργούμε την κριτική σκέψη και διδάσκουμε την πειθαρχία και την υπευθυνότητα μα πάνω απ΄ όλα δίνουμε απλόχερα την αγάπη μας στους μαθητές μας και χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Η διαδικτυακή τάξη του «Έτσι μαθαίνω» μεγαλώνει… Η «θέση» σου σε ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό σε περιμένει… Άνοιξε τον υπολογιστή σου, κάνε κλικ, βάλε τα ακουστικά και… το μάθημα αρχίζει!!!

Ανδρονίκη Τάχη – Λαβούτη

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top