Αξιολόγηση: Τιμωρία ή ανταμοιβή;

Αξιολόγηση: Τιμωρία ή ανταμοιβή;

Η λέξη «αξιολόγηση» δημιουργεί αυτόματα αρνητικά συναισθήματα στους περισσότερους από εμάς. Σκεφτόμαστε διαγωνίσματα, ατελείωτες ημέρες βαθμών στο σχολείο ή πιο πρόσφατα αγχωτικές ώρες αξιολόγησης στη δουλειά. Παρόλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί είναι μία συνθήκη αναπόφευκτη η οποία μάλιστα δεν αποτελεί και απαραίτητα κάτι το αρνητικό.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η αξιολόγηση δεν είναι συνώνυμο της κριτικής αλλά ένας τρόπος ελέγχου της προόδου κάποιου; Άρα κάτι το απολύτως θετικό. Κάτι που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις, θα σου δώσει κίνητρο, θα σε σπρώξει να διαπρέψεις. Το έχεις σκεφτεί ποτέ ως κάτι που σε ωθεί να συνεχίσεις την καλή δουλειά ή να ξεκινήσεις να προσπαθήσεις περισσότερο; Το έχεις σκεφτεί ποτέ ως μία σήμανση, μία πινακίδα με άλλα λόγια που σου δείχνει την κατεύθυνση προς την πρόοδο;

Η αξιολόγηση έχει μόνο πρόσημο θετικό! Μην τη φοβάσαι! Αντίθετά ζήτησέ την. Θα σε βοηθήσει να συστηθείς με την αυτοκριτική και θα σε κάνει μόνο καλύτερο.

Επειδή ακριβώς στο Έτσι Μαθαίνω πιστεύουμε στην αξία της αξιολόγησης και στα οφέλη της για τους μαθητές μας, στο τέλος κάθε μήνα ζητάμε από τους καθηγητές μας να μας μιλήσουν για την πρόοδο των μαθητών τους. Αυτή η διαδικασία έχει στόχο να λειτουργεί ως αρχείο της προόδου των μαθητών μας, να τους βοηθάει να θέτουν υψηλότερους στόχους και να τους κρατά συγκεντρωμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top