Αισιόδοξα τα μηνύματα προς την χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση!

χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι σίγουρα ταυτισμένο με την τεχνολογία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης συναντάμε διάφορες τάσεις και μεθόδους. Υπάρχουν οι πολύ τολμηροί του χώρου, όπως για παράδειγμα το Έτσι Μαθαίνω, που στηρίζει αποκλειστικά τη μέθοδο διδασκαλίας στο διαδίκτυο, και υπάρχουν οι λιγότερο τολμηροί, που κάνουν κάποια βήματα συνδυασμού της δια ζώσης εκπαίδευσης με την διαδικτυακή, είναι αυτό που στο χώρο του E-Learning ονομάζουμε blended learning. Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε κάποια σύγκριση ανάμεσα στην αμιγώς διαδικτυακή εκπαίδευση και στο blended leanring.  Όσοι άνθρωποι στη χώρα μας κινούνται είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, και αυτό γιατί είναι ανάγκη να προχωρήσουμε! Είναι ανάγκη είτε λίγο είτε πολύ να συνειδητοποιήσουμε το όφελος που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην μόρφωσή μας αν φυσικά χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι επίσης το μήνυμα για την προετοιμασία της λειτουργία του ψηφιακού φροντιστηρίου του Υπουργείου Παιδείας που πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από μόνο του το ψηφιακό διδακτικό υλικό δεν είναι αρκετό. Στα μαθήματα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που προετοιμάζονται από το υπουργείο θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να καθοδηγήσουν τους μαθητές ώστε να τα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.
Φαίνεται ότι η κοινωνία μας έχει αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται ότι ο υπολογιστής δεν είναι μόνο για παιχνίδια, social media, videos στο Youtube,και για δουλειά γραφείου. Ο υπολογιστής μπορεί όντως να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και στην εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και στη δική μας επιμόρφωση.

Για το Έτσι Μαθαίνω γράφει η
Στέλλα Μπομποτσιάρη

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →

Για σένα, συνάδελφε εκπαιδευτικέ..

Για σένα αυτές οι σκέψεις.. Για σένα που πίστευες τότε στο ξεκίνημά σου πως μπορείς ...
Read More →

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων και με αφορμή αυτό χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να ...
Read More →
Scroll to Top