Αισιόδοξα τα μηνύματα προς την χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση!

χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι σίγουρα ταυτισμένο με την τεχνολογία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης συναντάμε διάφορες τάσεις και μεθόδους. Υπάρχουν οι πολύ τολμηροί του χώρου, όπως για παράδειγμα το Έτσι Μαθαίνω, που στηρίζει αποκλειστικά τη μέθοδο διδασκαλίας στο διαδίκτυο, και υπάρχουν οι λιγότερο τολμηροί, που κάνουν κάποια βήματα συνδυασμού της δια ζώσης εκπαίδευσης με την διαδικτυακή, είναι αυτό που στο χώρο του E-Learning ονομάζουμε blended learning. Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε κάποια σύγκριση ανάμεσα στην αμιγώς διαδικτυακή εκπαίδευση και στο blended leanring.  Όσοι άνθρωποι στη χώρα μας κινούνται είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, και αυτό γιατί είναι ανάγκη να προχωρήσουμε! Είναι ανάγκη είτε λίγο είτε πολύ να συνειδητοποιήσουμε το όφελος που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην μόρφωσή μας αν φυσικά χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι επίσης το μήνυμα για την προετοιμασία της λειτουργία του ψηφιακού φροντιστηρίου του Υπουργείου Παιδείας που πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από μόνο του το ψηφιακό διδακτικό υλικό δεν είναι αρκετό. Στα μαθήματα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που προετοιμάζονται από το υπουργείο θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να καθοδηγήσουν τους μαθητές ώστε να τα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.
Φαίνεται ότι η κοινωνία μας έχει αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται ότι ο υπολογιστής δεν είναι μόνο για παιχνίδια, social media, videos στο Youtube,και για δουλειά γραφείου. Ο υπολογιστής μπορεί όντως να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και στην εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και στη δική μας επιμόρφωση.

Για το Έτσι Μαθαίνω γράφει η
Στέλλα Μπομποτσιάρη

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top