Αισιόδοξα τα μηνύματα προς την χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση!

χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι σίγουρα ταυτισμένο με την τεχνολογία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης συναντάμε διάφορες τάσεις και μεθόδους. Υπάρχουν οι πολύ τολμηροί του χώρου, όπως για παράδειγμα το Έτσι Μαθαίνω, που στηρίζει αποκλειστικά τη μέθοδο διδασκαλίας στο διαδίκτυο, και υπάρχουν οι λιγότερο τολμηροί, που κάνουν κάποια βήματα συνδυασμού της δια ζώσης εκπαίδευσης με την διαδικτυακή, είναι αυτό που στο χώρο του E-Learning ονομάζουμε blended learning. Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε κάποια σύγκριση ανάμεσα στην αμιγώς διαδικτυακή εκπαίδευση και στο blended leanring.  Όσοι άνθρωποι στη χώρα μας κινούνται είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, και αυτό γιατί είναι ανάγκη να προχωρήσουμε! Είναι ανάγκη είτε λίγο είτε πολύ να συνειδητοποιήσουμε το όφελος που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην μόρφωσή μας αν φυσικά χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι επίσης το μήνυμα για την προετοιμασία της λειτουργία του ψηφιακού φροντιστηρίου του Υπουργείου Παιδείας που πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από μόνο του το ψηφιακό διδακτικό υλικό δεν είναι αρκετό. Στα μαθήματα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που προετοιμάζονται από το υπουργείο θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να καθοδηγήσουν τους μαθητές ώστε να τα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.
Φαίνεται ότι η κοινωνία μας έχει αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται ότι ο υπολογιστής δεν είναι μόνο για παιχνίδια, social media, videos στο Youtube,και για δουλειά γραφείου. Ο υπολογιστής μπορεί όντως να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και στην εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και στη δική μας επιμόρφωση.

Για το Έτσι Μαθαίνω γράφει η
Στέλλα Μπομποτσιάρη

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top