Έτσι Μαθαίνω να φτιάχνω video 2017

Έτσι Μαθαίνω να φτιάχνω video 2017

Το καλοκαίρι που μας πέρασε συναντηθήκαμε στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμαστούμε για τη νέα σχολική χρονιά.

Η διαφήμιση και η προώθηση των μαθημάτων μας ήταν αναμφίβολα ένα από τα ζητήματα που έπρεπε να δουλευτεί εκείνες τις μέρες.

Την προηγούμενη χρονιά, η διαφημιστική μας καμπάνια είχε ένα πρόσωπο πολύ γνωστό και αγαπητό, την ηθοποιό Λίλα Μπακλέση. Ο πήχης είχε ανέβει πολύ ψηλά και θα έπρεπε τουλάχιστον να τον διατηρήσουμε.

Η ομάδα τον καθηγητών που είχε επιλεχθεί για το σκοπό αυτό ήταν αναμφίβολα πιο άπειρη σε σχέση με τη Λίλα αλλά όλοι διέθεταν  πολύ περισσότερο πάθος για τη δουλειά τους και γνώριζαν τη λειτουργία του ‘Ετσι μαθαίνω και του Greek Lessons OnLine από πρώτο χέρι, καθώς είχαν στην πλάτη τους εκατοντάδες ώρες διαδικτυακής διδασκαλίας.

Φορέσαμε λοιπόν τις μάσκες μας και από καθηγητές μεταμορφωθήκαμε σε σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κάμεραμαν, ηχολήπτες, μοντέρ, φωτιστές. Ζούσαμε τις δικές μας απόκριες μέσα στο  κατακαλόκαιρο. Από τα πρώτα κιόλας λάθη το άγχος άρχισε να μεταμορφώνεται σε ενθουσιασμό. Κάθε σαρδάμ το διασκεδάζαμε με γέλιο.

Ο Πάνος ο Μαθηματικός ανέλαβε χρέη μοντέρ και βοηθού σκηνοθέτη δίπλα μου και οι επισημάνσεις του είχαν μαθηματική ακρίβεια! H διευθύντρια του Greek Lessons OnLine Στέλλα Μπομποτσιάρη, έμπειρη και πολύ καλά διαβασμένη, με άνεση που θα ζήλευε και ο Νίκος Χατζηνικολάου, στήθηκε στο φακό και η γλώσσα της πήγαινε ροδάνι, παραπλανώντας μας ότι θα είχαμε ένα εύκολο απόγευμα, μέχρι που ήρθε η σειρά μου. Η γλώσσα με τη σκέψη δε συναντιόντουσαν πουθενά. Μετά από πολλές προσπάθειες εκτίμησα το λειτούργημα του λογοθεραπευτή. Ο Κώστας ο Χημικός πειραματιζόμενος με Λυδία, Νάνσυ, Βάσω και Λίνα συνθέσανε ένα εκρηκτικό σενάριο. Η Λυδία, όπως θα διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι, είχε τόση άνεση με τον φακό που ακόμα δέχεται προτάσεις για να αναλάβει δελτία ειδήσεων σε σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Η Λίνα μπορεί να δυσκολεύεται λίγο με την λέξη «πίνακα» αλλά στον διαδραστικό δίνει παράσταση σε κάθε μάθημα της. Η Νάνσυ θύμιζε την Ελένη Μενεγάκη στο τροχό της τύχης (είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον στην τηλεόραση!) και η Βάσω απαστράπτουσα με το χαμόγελο της  μας διαβεβαίωσε ότι τελείωσε το μεταπτυχιακό της πιο εύκολα απ’ ότι το είπε στη κάμερα.

Φυσικά όταν επιδιώκεις  το τέλειο και το επιδιώκεις με πάθος όχι μόνο δεν συνωμοτεί το σύμπαν για να το πετυχεις αλλά μερικές φορές σπάει πλάκα μαζί σου! Δεν έλειπαν λοιπόν και τα ευτράπελα!!! Καζανάκια από τον πάνω όροφο  ακούστηκαν  στην σημαντικότερη ατάκα και στο πιο όμορφο πλάνο, ίχνη από σούσι στο πουκάμισο του Κώστα πριν βγει να παρουσιασει τα ομαδικά μαθήματα, το κουδούνι από το ντελίβερι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν η Στέλλα ολοκληρώσει την ατάκα της. Και τι να μας πει το σύμπαν! Εδώ φέραμε επανάσταση στην εκπαίδευση που έχει να γνωρίσει αλλαγή από την εποχή του Σωκράτη! Το σύμπαν θα φοβηθούμε ή τον κύριο Κοέλιο; Ευχαριστούμε λοιπόν όλη την ομάδα του Έτσι μαθαίνω και του Greek LOL που συγκεντρώθηκε από όλα τα μέρη της Ελλάδας στην πρωτεύουσα για να δώσει ένα μάθημα συνεργατικότητας και ομοψυχίας!

 

Παύλος Ξύνας

 

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top