Φθηνό διαδικτυακό μάθημα

Φθηνό διαδικτυακό μάθημα

Εν μέσω μιας φθίνουσας οικονομίας με ελάχιστες ελπίδες βελτίωσης, είναι εύλογο οι γονείς να αναζητούν διεξόδους ώστε να εξασφαλίσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστη λύση.

Τα διαδικτυακά φροντιστήρια και τα online μαθήματα αποτελούν μια επιτυχή επιλογή καθώς τα οφέλη για γονείς και εκπαιδευτικούς είναι πολλαπλά.

Ένα διαδικτυακό μάθημα δεν επιβαρύνει οικονομικά είτε τον μαθητή είτε τον γονέα, καθώς δεν απαιτούνται έξοδα μετακίνησης. Επίσης , εκμηδενίζεται ο χρόνος των μετακινήσεων, οι οποίες συχνά δυσχεραίνουν τον προγραμματισμό τόσο του διδάσκοντα όσο του διδασκόμενου.

Ποιά είναι, όμως, τα επιπλέον κόστη ενός διαδικτυακού μαθήματος  που αγνοούμε;

1. Οι καθηγητές θα πρέπει να δαπανούν χρόνο και χρήματα για την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους πάνω σε καινούρια διαδικτυακά προγράμματα.

2.Ο εξοπλισμός των καθηγητών θα πρέπει να είναι σύγχρονος και λειτουργικός, διαφορετικά θα δυσκολεύει την προετοιμασία και την διεξαγωγή του μαθήματος.

3.Η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, επειδή τα σχολικά εγχειρίδια δεν προορίζονται για διαδικτυακή διδασκαλία και θα πρέπει να τροποποιούνται ώστε να γίνονται ευχάριστα και λειτουργικά  στο περιβάλλον του υπολογιστή.

4.Ένα διαδικτυακό μάθημα θα πρέπει να διεξάγεται, από την πλευρά του διδάσκοντα, σε ένα χώρο ( γραφείο) κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να εξασφαλίζει την απόλυτη προσήλωση του μαθητή.

Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω έξοδα, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ένα δια ζώσης μάθημα είναι το πλέον συμφέρον οικονομικά έναντι του διαδικτυακού.

Εύκολα, βέβαια, μπορεί κάποιος να διατείνεται ότι διδάσκει διαδικτυακά ανοίγοντας απλά ένα πρόγραμμα συνομιλίας, ακόμα και από το κινητό του, ονοματίζοντας τη διαδικασία “μάθημα” και κοστολογώντας την όσο φθηνά επιθυμεί.

Δεν ανήκω στην μερίδα των ανθρώπων που ισχυρίζονται οτι ένα καλός εκπαιδευτικός δεν μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, ακόμα και από το τηλέφωνο ή στέλνοντας απλά ένα μήνυμα με οδηγίες στο μαθητή του. Ωστόσο, αν ο ίδιος εκπαιδευτικός αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες ενός διαδικτυακού μαθήματος, τα αποτελέσματα θα είναι άκρως θεαματικά και το εκτιμώμενο κόστος του μαθήματος, ασφαλώς, ανάλογο της αξίας του.

Για το Έτσι Μαθαίνω γράφει
ο Παύλος Ξύνας

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top