Online Παιχνίδια στα Αγγλικά

Woman and child using a laptop together

Είναι μία μεγάλη πραγματικότητα πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν περνάνε ωραία. Όταν η διδασκαλία δε χάνει τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αλλά βρίσκει τον τρόπο να διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές κάνοντας τους να ξεχάσουν την επίπονη διαδικασία της μάθησης που λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματος των παιδιών πολλές φορές τους κουράζει. Όταν μάλιστα τα παιχνίδια είναι διαδικτυακά και στα Αγγλικά, η διασκέδαση πολλαπλασιάζεται. Έχουν τόσο μικρά παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να περάσουν ωραία στα Αγγλικά; Μα φυσικά! Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές των Αγγλικών του Έτσι Μαθαίνω μας το απέδειξαν φέτος περίτρανα.

Quiz γνώσεων στα Αγγλικά γεμάτα κέφι και σασπένς για τα Γυμνασιόπαιδα

Εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη φετινή κατάσταση και την ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία με συνομηλίκους τους, οργανώσαμε φέτος στα Αγγλικά πολλές ημέρες παιχνιδιού για τους «μεγάλους» μας. Τα δύο τμήματα του Έτσι Μαθαίνω που βρίσκονται σε pre-lower επίπεδα, ενώθηκαν φέτος αρκετές φορές για να παίξουν quiz γνώσεων όπου δεν κέρδιζε πάντα αυτός με τις περισσότερες γνώσεις, αλλά και ο ταχύτερος. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να «εκτεθούν» σε αγγλικό λεξιλόγιο γνωστό ή και άγνωστο, να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς ώστε να το αντιμετωπίσουν, να εξασκήσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες ψάχνοντας στο διαδίκτυο, να απαντήσουν στις ερωτήσεις και φυσικά να μάθουν πολλά καινούρια πράγματα χωρίς κανένα κόπο, γελώντας απλώς με τους φίλους τους. Το μεγαλύτερο κέρδος των δημιουργικών αυτών ωρών ήταν η επικοινωνία των παιδιών με συνομήλικους τους από διάφορα μέρη της χώρας, αλλά και η αυτοπεποίθηση που απέκτησαν συνειδητοποιώντας πως μπορούν όχι μόνο να επικοινωνούν άνετα στα Αγγλικά αλλά και να παίζουν παιχνίδια με τους φίλους τους.  

Το διαδικτυακό μας νηπιαγωγείο στα Αγγλικά είναι συνώνυμο με τη λέξη παιχνίδι

Και ενώ οι «μεγάλοι» μας έπαιζαν παιχνίδια γνώσεων στα Αγγλικά, οι πιο μικροί Αγγλομαθείς μαθητές μας ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη μάθηση των Αγγλικών πέρυσι το καλοκαίρι όταν ήταν μόλις 5 ετών και έκλεισαν αισίως ένα χρόνο παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης με την αγαπημένη τους ξένη γλώσσα. Το τμήμα νηπίων μας όχι μόνο μυήθηκε στα μυστικά της διαδικτυακής εκπαίδευσης με τεράστια επιτυχία, αλλά πέτυχε όλους τους μαθησιακούς στόχους αυτής της τρυφερής ηλικίας καταφέρνοντας να χτίσει βασικό λεξιλόγιο στα Αγγλικά αλλά και να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τα γράμματα. Αυτό έγινε μέσα από παραμύθια, δραστηριότητες και παιχνίδια που συνδύαζαν τα οπτικά με τα ακουστικά ερεθίσματα αλλά και τις κιναισθητικές δραστηριότητες που καλούσαν για παράδειγμα τα παιδιά να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και τον υπολογιστή τους και να κινηθούν εντοπίζοντας αντικείμενα στο χώρο ή να υπακούσουν σε εντολές της τάξης από τον αγαπημένο τους Simon! Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και τα Αγγλικά έγιναν η αγαπημένη συνήθεια των παιδιών.  

Οι αγαπημένες συνήθειες δεν σταματάνε, ακριβώς όπως και η διαδικτυακή εκπαίδευση

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά παιχνιδιού και γνώσης, οι μαθητές μας είναι έτοιμοι για την καλοκαιρινή τους απασχόληση που θα εστιάσει ακόμα περισσότερο στην προφορική επικοινωνία των παιδιών στα Αγγλικά, στη δημιουργική τους απασχόληση αλλά και στην ψυχαγωγία τους. Σας περιμένουμε.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και εσύ προλαβαίνεις ακόμα!

Από το 2011 είμαστε μαζί με τα παιδιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Με …

Read More →

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα και για άλλη μία χρονιά οι μαθητές της …

Read More →
downshift_men2

Τα Θερινά τμήματα προετοιμασίας ξεκινούν!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με εξαιρετικό τρόπο για τους μαθητές μας κι ενώ περιμένουμε τα …

Read More →
Stressed millennial guy studying before college exams

Εξετάσεις και στρες – Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μπήκε ο Μάιος και συνήθως στο μυαλό των μαθητών ένα πράγμα σηματοδοτεί: εξετάσεις! Πολλές φορές, …

Read More →
Scroll to Top