Παύλος Ξύνας's blog

Online Παιχνίδια στα Αγγλικά

Online Παιχνίδια στα Αγγλικά

Είναι μία μεγάλη πραγματικότητα πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν περνάνε ωραία. Όταν η διδασκαλία δε χάνει τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αλλά βρίσκει τον τρόπο να διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές κάνοντας τους να ξεχάσουν την επίπονη διαδικασία της μάθησης που λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματος των παιδιών πολλές φορές τους κουράζει. Όταν μάλιστα τα παιχνίδια είναι διαδικτυακά και στα Αγγλικά, η διασκέδαση πολλαπλασιάζεται. Έχουν τόσο μικρά παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να περάσουν ωραία στα Αγγλικά; Μα φυσικά! Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές των Αγγλικών του Έτσι Μαθαίνω μας το απέδειξαν φέτος περίτρανα.

Καλοκαιρινά Μαθήματα Προετοιμασίας Πανελλαδικών 2020

Καλοκαιρινά Μαθήματα Προετοιμασίας Πανελλαδικών 2020

Η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ. Τα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας του Έτσι Μαθαίνω για τους αποφοίτους της Β Λυκείου ξεκινούν στις 16 Ιουνίου 2020.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία είναι η ευκαιρία των μαθητών να καλύψουν κενά προηγούμενων χρόνων και να θέσουν τις βάσεις ώστε να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της επόμενης χρονιάς. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Καλοκαιρινά τμήματα Αγγλικών για παιδιά 2020

Καλοκαιρινά τμήματα Αγγλικών για παιδιά 2020

Τα ομαδικά μαθήματα Αγγλικών του Έτσι Μαθαίνω ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία. Η διαδικτυακή εκπαίδευση όμως δεν σταματά ποτέ. Τα καλοκαιρινά μαθήματα Αγγλικών θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουλίου.

Το Έτσι Μαθαίνω έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη των παιδιών φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για ρουτίνα αλλά και επαφή με τους συμμαθητές, τους καθηγητές τους αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία θα παρέχει τα καλοκαιρινά μαθήματα Αγγλικών για 6 εβδομάδες με 50% έκπτωση στα δίδακτρα.

Τα διαδικτυακά μας κατορθώματα

Τα διαδικτυακά μας κατορθώματα
Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια ανθρώπων που δουλεύουν διαδικτυακά παγκοσμίως αυτή  τη στιγμή, σίγουρα χρησιμοποιείτε κάποια πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom ή τη Webex. Σίγουρα η εργασία είναι μία από τις βασικές χρήσεις αυτών των μέσων τηλεδιάσκεψης αλλά σίγουρα όχι η μοναδική. Οι πλατφόρμες αυτές έχουν μετατραπεί εν μέσω καραντίνας σε χώρους όπου μπορείς να πιείς ένα ποτό με τους φίλους σου, να μπεις σε διάφορα διαδικτυακά club (!) όπου ναι καλά ακούσατε πρέπει να πληρώσεις είσοδο αλλά και να σεβαστείς το dress code.

5 λάθη που σίγουρα κάνεις αν ξεκίνησες τώρα να διδάσκεις διαδικτυακά.

5 λάθη που σίγουρα κάνεις αν ξεκίνησες τώρα να διδάσκεις διαδικτυακά.
  1. Μιλάς πολύ! Θα μου πεις αυτό το λάθος το έκανα και πριν! Μπράβο για την ειλικρίνεια σου αλλά στο διαδικτυακό μάθημα να ξέρεις ότι αυτό είναι δυο φορές λάθος! Μάθε να ρωτάς και να περιμένεις απάντηση! Η εκπαίδευση θέλει διάδραση, αλλιώς φτιάξε βιντεάκια για το YouTube! Θα προσφέρεις δωρεάν γνώση και θα έχεις όλο το χρόνο δικό σου να μιλάς με την ψυχή σου. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση! Στο ζωντανό διαδικτυακό μάθημα να μιλάς 40% εσύ και 60% ο μαθητής ή οι μαθητές, αν το μάθημα είναι ομαδικό. Δεν κάνεις διάλεξη, κάνεις κάτι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό!

Διαδικτυακό Πάσχα 2020.

Διαδικτυακό Πάσχα 2020

Το ελληνικό Πάσχα δεν είναι κάτι εύκολο να περιγραφεί σε κάποιον χωρίς ελληνικούς δεσμούς. Είναι κάτι που παίρνεις ως δεδομένο αλλά πιάνεις τον εαυτό σου να σου λείπει όταν ταξιδεύεις και είσαι μακριά από την οικογένειά σου εκείνες τις ημέρες του χρόνου. Φέτος, όμως, παρόλο που δεν ταξιδεύει κανείς, θα λείψει σε όλους τους Έλληνες με αποτέλεσμα ίσως να μην το πάρουμε ως δεδομένο ποτέ ξανά. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι θρήσκος για να γιορτάσεις το Ελληνικό Πάσχα και να τηρείς όλες του τις παραδόσεις.

Τέλος Πρωινών Μαθημάτων

Τέλος Πρωινών Διαδικτυακών Μαθημάτων

Την τελευταία εβδομάδα με μεγάλη χαρά πληροφορούμαστε από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που κάποιοι από αυτούς ακόμα μπαίνουν στα πρωινά δωρεάν μαθήματα του Έτσι Μαθαίνω, πως τα περισσότερα σχολεία έχουν οργανωθεί κατάλληλα, τηρουμένων των αναλογιών, για να ικανοποιήσουν προσωρινά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μέσω της απομακρυσμένης διδασκαλίας όσο καιρό παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Βλέποντας, λοιπόν, τις νέες συνθήκες ανακοινώνουμε την παύση των πρωινών μαθημάτων του Έτσι Μαθαίνω.

Δημιουργικός χρόνος στο σπίτι με τα παιδιά και την τεχνολογία

Δημιουργικός χρόνος στο σπίτι με τα παιδιά και την τεχνολογία

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19 στην Κίνα, όλος ο πλανήτης έχει έρθει αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες εμπειρίες μιας πανδημίας που θα επηρεάσει σημαντικά το μέλλον όλων. Τις τελευταίες εβδομάδες που ο ιός άρχισε να επηρεάζει και την Ευρώπη, πολλοί άνθρωποι είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, όπως και τα σχολεία των παιδιών τους, ενώ ο τρόπος ζωής όλων μας άλλαζε μέρα με τη μέρα.

Ελληνίδες γιαγιάδες από απόσταση: Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει έναν από τους πιο πολύτιμους ελληνικούς δεσμούς

Ελληνίδες γιαγιάδες από απόσταση

“...το θαύμα της ιατρικής του 2020 είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ακριβώς αυτών των ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Αλλά κυρίως αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς αυτούς. Δεν έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς.”  Αυτές οι συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστήμονα, δείχνουν ακόμα μία φορά πως ο τρόπος που αντιδρούν οι χώρες απέναντι στη νέα πανδημία είναι καθαρά πολιτισμικός.

Τα δωρεάν πρωινά μαθήματα συνεχίζονται

Τα δωρεάν πρωινά μαθήματα συνεχίζονται

Με το κλείσιμο των σχολείων της χώρας πριν από περισσότερο από δύο εβδομάδες, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη χαρά πως το ελληνικό δημόσιο άρχισε να οργανώνει το σύστημα διαδικτυακής εκπαίδευσης ώστε να μην χαθούν πολλές ημέρες από το πρόγραμμα των παιδιών. Βλέποντας πως η προσπάθεια αυτή έχει συναντήσει διάφορες δυσκολίες που ίσως την καταστήσουν και αδύνατη σε κάποιες περιοχές της χώρας και νιώθοντας την ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τους μαθητές της Ελλάδας, το Έτσι Μαθαίνω θα συνεχίσει τα πρωινά δωρεάν μαθήματα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.