Παύλος Ξύνας's blog

Πώς να του μάθω να οργανώνει τον χρόνο του

Οργανωτικότητα

Οργανωτικότητα. Μεγάλη συζήτηση. Πολλοί θεωρούν πως είναι θέμα υποκειμενικό, συχνά ακούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν γραφεία που μοιάζουν με μία στίβα από άπλυτα να σου λένε πως αυτοί ξέρουν που βρίσκεται το κάθετι και μόνο έτσι λειτουργούν. Άλλοι πιστεύουν πως η οργάνωση και η τακτοποίηση του χώρου σου είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας και παραγωγικότητας. Αν το συζητήσεις με γονείς θα σου πουν πως είναι βασικός λόγος επικών καυγάδων με τα παιδιά τους.

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα (Lets Play 2019)

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα (Lets Play 2019)

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν σημαντική παράδοση για κάθε σχολική κοινότητα. Τα παιδιά ετοιμάζουν θεατρικά, λένε εορταστικά τραγούδια , ανταλλάσουν δώρα και γεμάτα ενθουσιασμό φεύγουν για ξεκούραση, για οικογενειακές στιγμές και για να υποδεχτούν το νέο χρόνο και όλα τα καλά που όλοι ευχόμαστε να φέρει μαζί του.

Οι Μαθητές μας είναι αυτοί που Εμπνέουν.

Οι Μαθητές μας είναι αυτοί που Εμπνέουν.

Πολλές φορές στην περιγραφή του έργου ενός εκπαιδευτικού εμπεριέχεται το ότι πρέπει να είναι ένας άνθρωπος, μία προσωπικότητα που εμπνέει τους μαθητές του να μαθαίνουν, να ψάχνουν, να μην εγκαταλείπουν, να προσπαθούν ακόμα και όταν κάτι τους φαίνεται «βουνό».

Ημέρα Γονέων

Ημέρα Γονέων

Οι ημέρες γονέων ή ημέρες ενημέρωσης γονέων αποτελούν από τις σημαντικότερες ημέρες για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό. Πέρα από το ότι ίσως τις ημέρες αυτές οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους, μπορούν επίσης να πάρουν μία καλύτερη ιδέα, καθήμενοι στα θρανία όπου περνούν ώρες κάθε μέρα τα παιδιά τους, για τις ιδέες και τον τρόπο που λειτουργεί ο κάθε οργανισμός.

Για το Έτσι Μαθαίνω η ημέρα αυτή είναι θεσμός. Και αν και δεν πρόκειται να καθίσετε στα θρανία κάποιου φροντιστηρίου στην κυριολεξία, θα καθίσετε διαδικτυακά, ακριβώς όπως κάνουν τα παιδιά σας κάθε ημέρα μέσα από την πλατφόρμα όπου βρίσκονται οι διαδικτυακές μας τάξεις.

5 λόγοι που αποδεικνύουν πως τα διαδικτυακά μαθήματα υπερτερούν.

5 λόγοι που αποδεικνύουν πως τα διαδικτυακά μαθήματα υπερτερούν.

Η απόφαση για το αν το παιδί σου χρειάζεται φροντιστήριο ήταν και συνεχίζει να είναι μία αγχωτική κατάσταση. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσουν τα παιδιά φροντιστήριο. Ξεκινούν όταν αρχίζουν να δυσκολεύονται, πριν έρθουν οι δυσκολίες ώστε να μην δημιουργηθούν κενά; Φτάνουν τα μαθήματα τη χρονιά των Πανελληνίων ή πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα; Ποιόν καθηγητή να επιλέξω; Να προτιμήσω εμπειρία ή σύγχρονα μέσα; Ιδιαίτερο ή φροντιστήριο; Πως θα τα προλαβαίνουμε όλα; Σε μία τόσο περίπλοκη απόφαση σκεφτείτε πως τα online μαθήματα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς και το παιδί σας.

Αξιολόγηση: Τιμωρία ή ανταμοιβή;

Αξιολόγηση: Τιμωρία ή ανταμοιβή;

Η λέξη «αξιολόγηση» δημιουργεί αυτόματα αρνητικά συναισθήματα στους περισσότερους από εμάς. Σκεφτόμαστε διαγωνίσματα, ατελείωτες ημέρες βαθμών στο σχολείο ή πιο πρόσφατα αγχωτικές ώρες αξιολόγησης στη δουλειά. Παρόλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί είναι μία συνθήκη αναπόφευκτη η οποία μάλιστα δεν αποτελεί και απαραίτητα κάτι το αρνητικό.

Πρόγραμμα διαγωνισμάτων 2019-2020

Πρόγραμμα διαγωνισμάτων 2019-2020

Τα διαγωνίσματα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών και διεξάγονται εκτός ωραρίου μαθημάτων στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο σε επίπεδο θεμάτων, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης.

Η γραπτή εξέταση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να οργανώσουν οι μαθητές την επανάληψη τους σε κάθε ενότητα καθώς και να αποτυπωθεί η πρόοδός τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμάτων αποτελεί η συνεργασία μεταξύ γονέων, μαθητών και καθηγητών.

Δείτε αναλητικά το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων:

Πώς να στηρίξω τη μάθηση του παιδιού μου στο σπίτι

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την αξία του διαβάσματος στο σπίτι, ειδικά στις ηλικίες του δημοτικού  για τις οποίοι πολλοί θεωρούν πως δεν ωφελεί τα παιδιά πουθενά να ασχολούνται με τα σχολικά τους μαθήματα και στο σπίτι. Οι περισσότεροι ειδικοί πάντως συμφωνούν πως τα οφέλη της ενασχόλησης με τα μαθήματα στο σπίτι είναι τεράστια και ευνοούν όχι μόνο στην επανάληψη της μάθησης αλλά και στην εμπέδωσή της και άρα στην τελική της κατάκτηση.

Οι κόποι σας ανταμείφθηκαν

Επιτυχόντες 2019

Συγχαρητήρια σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριές μας που είναι πλέον φοιτητές! Οι κόποι σας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και δίνουν και σε εμάς τεράστια χαρά, δύναμη, έμπνευση και όρεξη για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσο για εσάς τους φοιτητές πλέον, χαρείτε την επιτυχία σας και ετοιμαστείτε για τα γεμάτα εμπειρίες, χαρές και όνειρα φοιτητικά σας χρόνια.

Όλοι εμείς από το Έτσι Μαθαίνω σας ευχόμαστε τα καλύτερα. Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους σας. Μας κάνετε περήφανους.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-20 ξεκινούν!

Οι Εγγραφές ξεκινούν

Ενώ οι μαθητές μας απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε κάποια όμορφη παραλία εμείς είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε τις συνθήκες ώστε να ταξιδέψουμε και την επόμενη χρονιά μαζί σας, σε ένα ταξίδι γνώσης και αλληλεπίδρασης με προορισμό την επιτυχία.

Οι εγγραφές άρχισαν και για εσάς που δεν πήγατε διακοπές ή γυρίσατε πρόωρα. Είμαστε εδώ ώστε να σας ξεναγήσουμε στις ψηφιακές μας τάξεις και να σας καλωσορίσουμε στο πιο σύγχρονο φροντιστήριο.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα