Παύλος Ξύνας's blog

Τα τμήματα των ξένων γλωσσών ξεκινούν!

Τα τμήματα των ξένων γλωσσών ξεκινούν!

Ο Οκτώβρης πλησιάζει και αυτό σημαίνει ένα πράγμα για την διαδικτυακή μας οικογένεια! Ξεκινάνε τα ομαδικά τμήματα των Αγγλικών! Η περσινή επιτυχία των τμημάτων των Αγγλικών συνεχίζεται και φέτος με τους πολύ μικρούς μας να μεγαλώνουν και να αρχίζουν σιγά σιγά να γράφουν και να διαβάζουν, τους μεγάλους μας να βρίσκονται σε μία σημαντική χρονιά πτυχίων και φυσικά με αρκετό νέο αίμα!

Άλλη μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Kατέκλυσαν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά του Έτσι Μαθαίνω που μέχρι πρόσφατα είχαν την ιδιότητα μαθητών της Γ Λυκείου και πλέον αποφοίτων λυκείου απέκτησαν και την ιδιότητα των νέων φοιτητών πια της χώρας μιας και κατέκλυσαν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τις φετινές τους επιτυχίες στις εξετάσεις.

Καλό Καλοκαίρι 2020

Καλό Καλοκαίρι 2020

Μιας και τα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας αποφοίτων Α και Β Λυκείου έκαναν τον κύκλο τους, κλείνοντας έτσι τη φετινή χρονιά για τα τμήματα μέσης εκπαίδευσης του Έτσι Μαθαίνω, ήρθε η ώρα για ένα μικρό απολογισμό. Ένας απολογισμός μιας χρονιάς που δε θα ξεχάσει κανείς. Μιας χρονιάς που μας θύμισε πως η online διδασκαλία δεν είναι πολυτέλεια για τους λίγους αλλά ανάγκη για τους πολλούς.

Οι Ξένες Γλώσσες Πάνε Διακοπές

Οι Ξένες Γλώσσες Πάνε Διακοπές

Μία ακόμη σχολική χρονιά για το Έτσι Μαθαίνω έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά σαν όλες τις άλλες και ταυτόχρονα εντελώς διαφορετική. Μία χρονιά που θα τη θυμόμαστε όλοι για πρωτόγνωρους λόγους. Μία χρονιά που μετέτρεψε την διαδικτυακή διδασκαλία από πολυτέλεια σε ανάγκη και που μας έδειξε κάτι που ίσως λίγο πολύ εμείς να ξέραμε ήδη: η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει έρθει για να μείνει.

Online Παιχνίδια στα Αγγλικά

Online Παιχνίδια στα Αγγλικά

Είναι μία μεγάλη πραγματικότητα πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν περνάνε ωραία. Όταν η διδασκαλία δε χάνει τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αλλά βρίσκει τον τρόπο να διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές κάνοντας τους να ξεχάσουν την επίπονη διαδικασία της μάθησης που λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματος των παιδιών πολλές φορές τους κουράζει. Όταν μάλιστα τα παιχνίδια είναι διαδικτυακά και στα Αγγλικά, η διασκέδαση πολλαπλασιάζεται. Έχουν τόσο μικρά παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να περάσουν ωραία στα Αγγλικά; Μα φυσικά! Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές των Αγγλικών του Έτσι Μαθαίνω μας το απέδειξαν φέτος περίτρανα.

Καλοκαιρινά Μαθήματα Προετοιμασίας Πανελλαδικών 2020

Καλοκαιρινά Μαθήματα Προετοιμασίας Πανελλαδικών 2020

Η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ. Τα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας του Έτσι Μαθαίνω για τους αποφοίτους της Β Λυκείου ξεκινούν στις 16 Ιουνίου 2020.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία είναι η ευκαιρία των μαθητών να καλύψουν κενά προηγούμενων χρόνων και να θέσουν τις βάσεις ώστε να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της επόμενης χρονιάς. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Καλοκαιρινά τμήματα Αγγλικών για παιδιά 2020

Καλοκαιρινά τμήματα Αγγλικών για παιδιά 2020

Τα ομαδικά μαθήματα Αγγλικών του Έτσι Μαθαίνω ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία. Η διαδικτυακή εκπαίδευση όμως δεν σταματά ποτέ. Τα καλοκαιρινά μαθήματα Αγγλικών θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουλίου.

Το Έτσι Μαθαίνω έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη των παιδιών φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για ρουτίνα αλλά και επαφή με τους συμμαθητές, τους καθηγητές τους αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία θα παρέχει τα καλοκαιρινά μαθήματα Αγγλικών για 6 εβδομάδες με 50% έκπτωση στα δίδακτρα.

Τα διαδικτυακά μας κατορθώματα

Τα διαδικτυακά μας κατορθώματα
Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια ανθρώπων που δουλεύουν διαδικτυακά παγκοσμίως αυτή  τη στιγμή, σίγουρα χρησιμοποιείτε κάποια πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom ή τη Webex. Σίγουρα η εργασία είναι μία από τις βασικές χρήσεις αυτών των μέσων τηλεδιάσκεψης αλλά σίγουρα όχι η μοναδική. Οι πλατφόρμες αυτές έχουν μετατραπεί εν μέσω καραντίνας σε χώρους όπου μπορείς να πιείς ένα ποτό με τους φίλους σου, να μπεις σε διάφορα διαδικτυακά club (!) όπου ναι καλά ακούσατε πρέπει να πληρώσεις είσοδο αλλά και να σεβαστείς το dress code.

5 λάθη που σίγουρα κάνεις αν ξεκίνησες τώρα να διδάσκεις διαδικτυακά.

5 λάθη που σίγουρα κάνεις αν ξεκίνησες τώρα να διδάσκεις διαδικτυακά.
  1. Μιλάς πολύ! Θα μου πεις αυτό το λάθος το έκανα και πριν! Μπράβο για την ειλικρίνεια σου αλλά στο διαδικτυακό μάθημα να ξέρεις ότι αυτό είναι δυο φορές λάθος! Μάθε να ρωτάς και να περιμένεις απάντηση! Η εκπαίδευση θέλει διάδραση, αλλιώς φτιάξε βιντεάκια για το YouTube! Θα προσφέρεις δωρεάν γνώση και θα έχεις όλο το χρόνο δικό σου να μιλάς με την ψυχή σου. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση! Στο ζωντανό διαδικτυακό μάθημα να μιλάς 40% εσύ και 60% ο μαθητής ή οι μαθητές, αν το μάθημα είναι ομαδικό. Δεν κάνεις διάλεξη, κάνεις κάτι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό!

Διαδικτυακό Πάσχα 2020.

Διαδικτυακό Πάσχα 2020

Το ελληνικό Πάσχα δεν είναι κάτι εύκολο να περιγραφεί σε κάποιον χωρίς ελληνικούς δεσμούς. Είναι κάτι που παίρνεις ως δεδομένο αλλά πιάνεις τον εαυτό σου να σου λείπει όταν ταξιδεύεις και είσαι μακριά από την οικογένειά σου εκείνες τις ημέρες του χρόνου. Φέτος, όμως, παρόλο που δεν ταξιδεύει κανείς, θα λείψει σε όλους τους Έλληνες με αποτέλεσμα ίσως να μην το πάρουμε ως δεδομένο ποτέ ξανά. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι θρήσκος για να γιορτάσεις το Ελληνικό Πάσχα και να τηρείς όλες του τις παραδόσεις.