Άντα Λειβαδά's blog

Τα "Αγγλικά" Πάνε Διακοπές

Τα "Αγγλικά" Πάνε Διακοπές

Όπως ίσως γνωρίζετε κάθε χρόνο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ξεκινάμε ένα πρόγραμμα Καλοκαιρινής Ενασχόλησης των παιδιών στα Αγγλικά. Τα καλοκαιρινά μας τμηματάκια έχουν ως σκοπό να δείξουν στα παιδιά μία πιο ανάλαφρη πλευρά της διδασκαλίας με γλωσσικά παιχνίδια και εξάσκηση του προφορικού λόγου. Για τους πιο μικρούς μας επιτελούν επίσης το σκοπό της ένταξης στη διαδικτυακή τάξη αλλά και της εξοικείωσης μέσω αυτής της πρώτης επαφής με τη γλώσσα και την τεχνολογία.

Τι θα συναντήσει ένας μαθητής στο Λύκειο;

Τι θα συναντήσει ένας μαθητής στο Λύκειο;

Τι θα συναντήσει ένας μαθητής στο Λύκειο;

Μια ερώτηση που συζητιέται και προβληματίζει πολλούς το τελευταίο διάστημα, είτε αυτοί είναι μαθητές, είτε εκπαιδευτικοί, είτε γονείς! Έχουν γεννηθεί, λοιπόν, αρκετά ερωτήματα σε σχέση με τις συνθήκες που θα βιώσει και τις προτεραιότητες που χρειάζεται να έχει ένας μαθητής του Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ερωτήσεις όπως:

Έναρξη Καλοκαιρινών Μαθημάτων Γ΄Λυκείου

‘Έναρξη Καλοκαιρινών Μαθημάτων Γ΄Λυκείου

Η σχολική χρονιά φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της και εμείς ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τις διαδικτυακές μας πύλες για τα καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2022.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας! Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό μέρος της διδακτέας ύλης συνεπώς δημιουργούμε το χρονικό περιθώριο για περισσότερες επαναλήψεις και καλύτερη αφομοίωση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους!

Συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τα Ξενόγλωσσα Πιστοποιητικά

Tips της τελευταίας στιγμής για τα Ξενόγλωσσα Πτυχία

Ναι είναι μεγάλη αλήθεια πως ένα πιστοποιητικό, ένα χαρτί όπως συνηθίζουμε να λέμε δεν σημαίνει πως ξέρει κάποιος να μιλάει μία γλώσσα. Είναι όμως αδιαμφισβήτητα ένας γρήγορος τρόπος να αποδείξεις σε ένα εργασιακό ή ακαδημαϊκό περιβάλλον πως έχει κάποιες γνώσεις στη συγκεκριμένη γλώσσα που σου ζητούν.

Και μιας και ο Μάιος αλλά και ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά μήνες εξετάσεων για τα διάφορα ξενόγλωσσα πτυχία, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές της «τελευταίας στιγμής» για τους στρεσαρισμένους μας υποψηφίους.

Η τεράστια σημασία της εκπαίδευσης στις ηλικίες 2-7

Η τεράστια σημασία της εκπαίδευσης στις ηλικίες 2-7

Κατά τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής ενός παιδιού, η ανάπτυξη του εγκεφάλου έχει να κάνει με ακούσιες και ενστικτώδεις συμπεριφορές που σχετίζονται με την κάλυψη των βασικών αναγκών ενός παιδιού. Η ταχύτατη ανάπτυξη του εγκεφάλου συμβαίνει μετά την ηλικία των 2, όταν τα παιδιά αρχίζουν να κατακτούν πληροφορίες, να επεξεργάζονται ερεθίσματα, να καταλαβαίνουν και να επικοινωνούν. Το διάστημα από τα 2 έως τα 7 έτη μάλιστα είναι το διάστημα που ένας άνθρωπος μαθαίνει γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής του. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως τα διαστήματα πριν και μετά από αυτές τις ηλικίες δεν είναι σημαντικά.

"Δεν διαβάζει στο σπίτι" - Μάλλον, δεν είναι το τέλος του κόσμου

"Δεν διαβάζει στο σπίτι" - Μάλλον, δεν είναι το τέλος του κόσμου

Διάβασμα, δουλειά για το σπίτι, ασκήσεις, homework όπως και να αποκαλείται η αλήθεια είναι πως πάντα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές. Ποια  είναι η αλήθεια όμως διδακτικά; Αποτελεί αναγκαίο κακό ή μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό; Ως συνήθως είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις και η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση.

Τα οφέλη

Τι πρέπει να περιμένετε από ένα ομαδικό online μάθημα

Τι πρέπει να περιμένετε από ένα ομαδικό online μάθημα

Είτε πρόκειται για συνειδητή επιλογή είτε για προσωρινή λύση λόγω πανδημίας, τον τελευταίο χρόνο όλοι μας είχαμε κάποια εμπειρία online μαθήματος. Ακόμα και πριν την πανδημία όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είχαν ξεκινήσει να επιλέγουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση χάρη στη μεγάλη της δυναμική και στα σημαντικά της πλεονεκτήματα. 

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Σύμφωνα με το World Economic Forum, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού των νέων θα ασκήσουν επαγγέλματα τα οποία δεν υπάρχουν ακόμα. Στις μέρες μας λόγω των ρυθμών της τεχνολογίας κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης φυσιολογικό είναι και τα παιδιά που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να έχουν μία τεράστια αβεβαιότητα για το τι είναι αυτό που θα ακολουθήσουν επαγγελματικά στο μέλλον.

Νέες Ξένες Γλώσσες στην οικογένειά μας

Νέες Ξένες Γλώσσες στην οικογένειά μας

“Μια διαφορετική γλώσσα είναι μία διαφορετική ματιά στη ζωή,” είχε πει κάποτε ο γνωστός κινηματογραφιστής Federico Fellini.

Και επειδή μιας αρέσουν οι διαφορετικές ματιές στη ζωή, το να ερχόμαστε κοντά με άλλους πολιτισμούς, να βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του κόσμου, η ανάπτυξη του Ξενόγλωσσου τμήματος του Έτσι Μαθαίνω αποτελεί ένα θέμα μεγάλης σημασίας για εμάς.

Πώς να ξεπεράσεις το στρες των Μαθηματικών;

Πώς να ξεπεράσεις το στρες των Μαθηματικών;

Το άγχος για τα Μαθηματικά είναι συχνό φαινόμενο σε πολλούς μαθητές και συχνά προκαλεί νεύρα, απομόνωση, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή ακόμα και κατάθλιψη. Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις την αρνητική επίδραση των Μαθηματικών στην ψυχολογία σου, πρέπει να ξεπεράσεις αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν “math anxiety.” Τι μπορείς όμως να κάνεις για αυτό;