Αγγελική Κυριακοπούλου's blog

Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή

Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή

Δεν έχεις άλλη επιλογή από το να είσαι ο καλύτερος.. Ο καλύτερος για τα λιγοστά παιδιά μιας απομονωμένης περιοχής όπως ο Αγ. Ευστράτιος.

Εκεί, όπου η επιλογή φαίνεται πολυτέλεια, όπου τα όνειρα μοιάζουν να προσαρμόζονται απόλυτα στις προδιαγραφές ενός τόπου που μόνος του αγωνίζεται να εναρμονιστεί στο παρόν και να κυνηγήσει τις εξελίξεις, τα «θέλω» των  νέων έχουν δυνατότερη φωνή και περισσότερο αυθορμητισμό από εκείνων που διαμορφώθηκαν  από το προφανές.

Η τρομοκρατία δεν ταιριάζει στα παιδιά μας

Η τρομοκρατία δεν ταιριάζει στα παιδιά μας

Την περασμένη Παρασκευή, όπως και κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, στις 11.00 πμ .ώρα Ελλάδος, είχα στείλει στον Μάνο τον σύνδεσμο για να συμμετάσχει στην διαδικτυακή μας τάξη ώστε  να κάνουμε το προγραμματισμένο μας μάθημα στα Αρχαία Ελληνικά. Ο Μάνος δεν μπήκε ποτέ.

Ας γίνει το μηχανογραφικό ο καμβάς που θα αποτυπώνει το αληθινό και ασυμβίβαστο όνειρό τους!

Ας γίνει το μηχανογραφικό ο καμβάς

Ας ξεκινήσω με μια παραδοχή… δεν είμαι ακόμα γονιός και δεν μπορώ να μιμηθώ έναν τέτοιο ρόλο, δεν μου επιτρέπεται. Όμως έχω υπάρξει παιδί, ένα παιδί που ποτέ δεν του καταπίεσαν τα όνειρα. Κι ακόμα περαιτέρω, εδώ και μια δεκαετία και πλέον, υπάρχω ως εκπαιδευτικός, και αναβιώνω κατ΄ επανάληψη τα γνωρίσματα  αυτής της περιόδου μέσα από τα μη βιολογικά μου παιδιά, τους μαθητές μου. Κι αυτή η ευλογημένη συνθήκη,  μου επιτρέπει να εκτεθώ ,γράφοντας…

Όταν οι μαθητές μας μεγαλουργούν

Όταν οι μαθητές μας μεγαλουργούν

Κι ενώ στην εκπαιδευτική επικαιρότητα, το ενδιαφέρον  μονοπωλούν το «άνοιγμα» της Τράπεζας των Θεμάτων και οι μαζικές αντιδράσεις των μαθητών για το νομοσχέδιο, κι ενώ, για μία ακόμη μέρα, καλούμαι  να εκπληρώσω το χρέος μου απέναντι στους μαθητές μου και να τους εμπνεύσω  να « ορέγονται του ειδέναι » , απαλλαγμένη από την οργή που με γεμίζει η επίγνωση της ασέβειας , εκ μέρους του  εκπαιδευτικού συστήματος,  απέναντι στην  έμφυτη, κατά  τον Αριστοτέλη, αυτή τάση του ανθρώπου να επιδιώκει τη γνώση, η είδηση της επιλογής, ανάμεσα σε εκατοντάδες,  της έκθεσης της μαθήτριάς μου  για να συμμετάσχει (εκπροσωπώντας τον νομό Αχαΐας) , στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης  (με θέμα την κατ