Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα (Lets Play 2019)

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν σημαντική παράδοση για κάθε σχολική κοινότητα. Τα παιδιά ετοιμάζουν θεατρικά, λένε εορταστικά τραγούδια , ανταλλάσουν δώρα και γεμάτα ενθουσιασμό φεύγουν για ξεκούραση, για οικογενειακές στιγμές και για να υποδεχτούν το νέο χρόνο και όλα τα καλά που όλοι ευχόμαστε να φέρει μαζί του.

Εμείς είμαστε μία διαδικτυακή οικογένεια όπως γνωρίζετε. Ίσως δεν έχουμε ένα σχολικό αμφιθέατρο ή σχολικές τάξεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος, με ένα συγκεκριμένο στολισμένο δέντρο όπου μπορούμε να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές μας. Έχουμε όμως πολλές «τάξεις» σε διάφορα μέρη της χώρας οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν στολιστεί εορταστικά σε μία προσπάθεια μαθητών και καθηγητών να εκφράσουν τη χαρά που μας φέρνουν τα Χριστούγεννα. Έχουμε πολλά στολισμένα δέντρα, λοιπόν. Από τη Νικήτη, Χαλκιδικής μέχρι την Κρήτη, και από τη Σύρο μέχρι την Πάτρα.

Και με φόντο αυτά τα στολισμένα δέντρα, συναντηθήκαμε όλοι μαζί με τους μαθητές μας για να κάνουμε όχι μία αλλά δύο online γιορτές. Την πρώτη φορά, λοιπόν, μαζευτήκαμε με τους «μεγάλους» μας και την δεύτερη φορά με τα «μικρά» μας. Ναι! Κι εμείς έτσι τους αποκαλούμε σαν να είμαστε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες τους, σαν να είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας. Επειδή είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας!

Και επειδή η οικογένεια αυτή είναι διαδικτυακή δε γινόταν να μην εκμεταλλευτούμε τη «μαγεία» της τεχνολογίας για να δημιουργήσουμε μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία γιορτή που θα μπορούσε να σταθεί και ως τηλεπαιχνίδι γνώσεων! Οι μαθητές μας μαζεύτηκαν, άκουσαν τις απίθανες ερωτήσεις από τους καθηγητές τους, έψαξαν στο διαδίκτυο τις απαντήσεις, έμαθαν νέες πληροφορίες που όπως μας είπαν πάντα θυμούνται καλύτερα μέσα από ένα παιχνίδι και απάντησαν. Και απάντησαν σωστά. Γι’ αυτό και αντί για 2 νικητές είχαμε 4 οι οποίοι σύντομα θα λάβουν το δωράκι τους που με τεράστια αγάπη θα τους στείλει το Έτσι Μαθαίνω.

Κυρίως όμως δεν έχει σημασία το ότι απάντησαν σωστά ή κέρδισαν. Σημασία έχει το ότι έλαβαν μέρος στη γιορτή χωρίς να είναι υποχρέωσή τους, χωρίς να τους αναγκάσει κανείς. Και αυτό μας χαροποιεί περισσότερο από όσο μπορούμε να σας εξηγήσουμε με λόγια. Η επικοινωνία ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές αλλά και συμμαθητές μεταξύ τους είναι για εμάς τεράστιας σημασίας. Και επειδή όπως μας είπαν και τα παιδιά πέρασαν τέλεια, κλείσαμε τη γιορτή με ευχές για το νέο χρόνο και μία δεσμευτική υπόσχεση εκ μέρους μας να διοργανώνουμε πιο συχνά τέτοιες υπέροχες ημέρες παίζοντας με τους μαθητές μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους παιδιά!

«5 τρόποι να αποφύγεις την προσωρινή απώλεια μάθησης»

Έι εσείς, μικροί εγκέφαλοι σε διακοπές! Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιστρέφετε στο σχολείο μετά το ...
Read More →
language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →
Scroll to Top