Το Facebook κράσαρε! Εμείς τα προλάβαμε όλα!

capture_1

Το Facebook κράσαρε! Έπεσε το Facebook! Το μεγαλύτερο black out των εφαρμογών του Facebook που έγινε ποτέ! Και άλλοι παρόμοιοι είναι οι τίτλοι που μας απασχολούν την τελευταία εβδομάδα μετά από το «ρεπό» που αποφάσισαν να πάρουν Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp τη Δευτέρα και για αρκετές ώρες μάλιστα.

Τι έγινε όμως και έπεσαν όλες αυτές οι προεκτάσεις των χεριών μας για 6 ολόκληρες ώρες; Σύμφωνα με τους ειδικούς μία κακόβουλη επίθεση, χακάρισμα κοινώς έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον συνέβη.

Τι πήγε λάθος

Το πρόβλημα ήταν στην πραγματικότητα εσωτερικό. Κάτι αλλοιώθηκε με τα σημεία εισόδου των χρηστών και ήταν σαν να ήθελες να στείλεις ένα πακέτο σε μία διεύθυνση σπιτιού η οποία όμως δεν ίσχυε πια. Ουσιαστικά πατούσες Facebook αλλά ο browser σου δεν ήξερε που να σε πάει. Αυτό ενδεχομένως δεν θα ήταν και κανένα τεράστιο πρόβλημα που δεν θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε 10 λεπτά. Έλα που όμως οι υπάλληλοι του Facebook τα κάνουν όλα μέσα από το Facebook και την αποφράδα εκείνη ημέρα δεν μπορούσαν ούτε τις ηλεκτρονικές τους κάρτες να χρησιμοποιήσουν για να μπουν στα γραφεία ή να διαχειριστούν τα εργαλεία που θα έλυναν το πρόβλημα! Έτσι οδηγηθήκαμε στο ιστορικό αυτό «Κραχ του Facebook».

Τι διαδραματίστηκε αυτές τις 6 ώρες του κραχ

Πολλοί από εμάς σαστίσαμε. Νιώσαμε σα να είχαμε αποκοπεί από κάθε μορφή επικοινωνίας. Σκεφτήκαμε πως θα μιλήσω εγώ τώρα με τους φίλους μου, πως θα ειδοποιήσω τη μαμά να με πάρει από το ποδόσφαιρο; Στείλαμε μηνύματα «αργεί και σε σένα το Instagram» και δεν τα είδαμε  να παραδίδονται ποτέ. Μιας έπιασε κρύος ιδρώτας για το πως θα εξηγούσαμε στον καθηγητή την επόμενη μέρα για ποιο λόγο δεν καταφέραμε να κάνουμε την εργασία. Αργά ή γρήγορα όμως θυμηθήκαμε πως δεν είχαν καεί τα κινητά μας. Δεν είχε πέσει η τηλεφωνία. Μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας βρίσκοντας το όνομά τους στις επαφές μας. Κατάφερε η μαμά να μας παραλάβει από το ποδόσφαιρο αφού την καλέσαμε στο κινητό. Και η εργασία της επόμενης ημέρας έγινε τελικά γιατί δεν είχε πέσει ούτε το ρεύμα, ούτε το Internet ολόκληρο. Πήρε απλώς ένα ρεπό το Facebook και το Instagram.

Ή μήπως πήραμε εμείς ένα ρεπό από αυτά; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ καθάρισα όλο μου το γραφείο. Πέταξα χαρτιά από το 2012 εκείνες τις 2-3 ώρες που περίμενα να ανέβει το Facebook. Και η εργασία της επόμενης ημέρας μήπως έγινε λίγο πιο συγκεντρωμένα και χωρίς περισπασμούς; Μήπως σας πήρε το μισό χρόνο να την ολοκληρώσετε γιατί δεν υπήρχαν τα στοράκια του Instagram να σας αποσυντονίζουν κάθε τόσο; Και ωραία η επικοινωνία μέσω WhatsApp δεν λέω, χρειάζονται όλα. Αλλά δεν ήταν άσχημα που μιλήσαμε και στο τηλέφωνο τελικά. Δεν ήταν άσχημα που κάναμε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης χωρίς να κοιτάμε το κινητό κάθε λίγο.

Τα social media είναι μία από τις πιο καταπληκτικές εφευρέσεις της ανθρωπότητας, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ούτε λέμε πως μετά από 6 ώρες χωρίς Facebook ήρθαμε αντιμέτωποι με κάποια επιφοίτηση και αποφασίσαμε να τα σβήσουμε όλα και να πετάξουμε κινητά και υπολογιστές στη θάλασσα. Το μόνο που λέμε όμως είναι πως ίσως ένα εβδομαδιαίο ρεπό από αυτά θα μας έκανε τεράστιο καλό όλους. Θα ήταν ωραία να έχουμε εμείς τα κλειδιά και να κλειδώνουμε για λίγες ώρες το Facebook έξω από τα σπίτια μας και όχι το αντίθετο όπως έγινε την περασμένη Δευτέρα…   

language trip

Language Trip Junior: Μια συναρπαστική εκδρομή στον κόσμο των ξένων γλωσσών!

Τι είναι το Language Trip Junior; Φανταστείτε μια συναρπαστική εκδρομή όπου τα παιδιά σας γίνονται ...
Read More →

Έναρξη Μαθημάτων Προετοιμασίας για τη Γ΄ Λυκείου: Οδηγός για Μαθητές και Γονείς

Η Γ΄ Λυκείου είναι μια κρίσιμη χρονιά για τους μαθητές, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ...
Read More →

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο “Game Design for Kids with Roblox”: Μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά ...
Read More →
Scroll to Top