Πως να διευκολύνω την πρόοδο ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες;

learning_difficulties

Το ήξερες πως 1/5 ανθρώπους έχουν κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία; Ακόμα και αν δεν το ξέρουν. Πολλοί μαθητές δυσκολεύονται και ο λόγος δεν είναι γιατί είναι «τεμπέληδες και δε διαβάζουν» και άλλα τέτοια κλισέ, αλλά γιατί δεν έχει μπει κανείς στον κόπο να προσαρμόσει τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά… στα ίδια τα παιδιά.

Τα καλά νέα είναι πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, εφαρμογές, παιχνίδια και συσκευές που μπορείς να χρησιμοποιείς είτε είσαι γονιός είτε καθηγητής για να προσφέρεις το καλύτερο δυνατόν σε ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Το θέμα είναι πως να επιλέξεις τα καταλληλότερα εργαλεία στην πληθώρα όλων αυτών των επιλογών; 3 απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν…

  1. Διάλεξε τη σωστή συσκευή. Πολλές φορές το η γραμματοσειρά, τα χρώματα, η φωτεινότητα, το μέγεθος των εικόνων ή των γραμμάτων μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά για ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Διάλεξε μία συσκευή που σου επιτρέπει να κάνεις τις προσαρμογές και αλλαγές που χρειάζονται ώστε να προσφέρεις στο παιδί το πιο άνετο για αυτό τεχνολογικό περιβάλλον. 
  1. Διάλεξε το περιεχόμενο προσεκτικά. Διάλεξε ελκυστικές εφαρμογές, ιστοσελίδες και παιχνίδια που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του παιδιού, που δίνουν ξεκάθαρες οδηγίες και που δίνουν στα παιδιά θετική ανατροφοδότηση μιας και η ψυχολογία και το ηθικό είναι το παν.
  1. Ασχολήσου! Η βασικότερη συμβουλή είναι πως πρέπει να ασχοληθείς. Πρέπει να συνηθίσεις πρώτα εσύ τη συσκευή, την εφαρμογή, την ιστοσελίδα ώστε να βοηθήσεις το παιδί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις και να τα χρησιμοποιεί με άνεση. Και φρόντισε όποτε μπορείς να κάνεις διασκεδαστικά πράγματα μαζί του εκτός τεχνολογίας που συνδυάζουν αυτά που μαθαίνει. Θα το βοηθήσει πολύ. 

Αυτά τα πολύ απλά βήματα μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα. Δοκίμασέ το!

Οι εγγραφές συνεχίζονται και εσύ προλαβαίνεις ακόμα!

Από το 2011 είμαστε μαζί με τα παιδιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Με …

Read More →

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα και για άλλη μία χρονιά οι μαθητές της …

Read More →
downshift_men2

Τα Θερινά τμήματα προετοιμασίας ξεκινούν!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με εξαιρετικό τρόπο για τους μαθητές μας κι ενώ περιμένουμε τα …

Read More →
Stressed millennial guy studying before college exams

Εξετάσεις και στρες – Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μπήκε ο Μάιος και συνήθως στο μυαλό των μαθητών ένα πράγμα σηματοδοτεί: εξετάσεις! Πολλές φορές, …

Read More →
Scroll to Top