Πως να διευκολύνω την πρόοδο ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες;

learning_difficulties

Το ήξερες πως 1/5 ανθρώπους έχουν κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία; Ακόμα και αν δεν το ξέρουν. Πολλοί μαθητές δυσκολεύονται και ο λόγος δεν είναι γιατί είναι «τεμπέληδες και δε διαβάζουν» και άλλα τέτοια κλισέ, αλλά γιατί δεν έχει μπει κανείς στον κόπο να προσαρμόσει τον τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά… στα ίδια τα παιδιά.

Τα καλά νέα είναι πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, εφαρμογές, παιχνίδια και συσκευές που μπορείς να χρησιμοποιείς είτε είσαι γονιός είτε καθηγητής για να προσφέρεις το καλύτερο δυνατόν σε ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Το θέμα είναι πως να επιλέξεις τα καταλληλότερα εργαλεία στην πληθώρα όλων αυτών των επιλογών; 3 απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν…

  1. Διάλεξε τη σωστή συσκευή. Πολλές φορές το η γραμματοσειρά, τα χρώματα, η φωτεινότητα, το μέγεθος των εικόνων ή των γραμμάτων μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά για ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Διάλεξε μία συσκευή που σου επιτρέπει να κάνεις τις προσαρμογές και αλλαγές που χρειάζονται ώστε να προσφέρεις στο παιδί το πιο άνετο για αυτό τεχνολογικό περιβάλλον. 
  1. Διάλεξε το περιεχόμενο προσεκτικά. Διάλεξε ελκυστικές εφαρμογές, ιστοσελίδες και παιχνίδια που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του παιδιού, που δίνουν ξεκάθαρες οδηγίες και που δίνουν στα παιδιά θετική ανατροφοδότηση μιας και η ψυχολογία και το ηθικό είναι το παν.
  1. Ασχολήσου! Η βασικότερη συμβουλή είναι πως πρέπει να ασχοληθείς. Πρέπει να συνηθίσεις πρώτα εσύ τη συσκευή, την εφαρμογή, την ιστοσελίδα ώστε να βοηθήσεις το παιδί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις και να τα χρησιμοποιεί με άνεση. Και φρόντισε όποτε μπορείς να κάνεις διασκεδαστικά πράγματα μαζί του εκτός τεχνολογίας που συνδυάζουν αυτά που μαθαίνει. Θα το βοηθήσει πολύ. 

Αυτά τα πολύ απλά βήματα μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα. Δοκίμασέ το!

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top