Πως η Ελληνίδα μάνα της Σοφίας Κουρτίδου έγινε “μαθήτρια” του Έτσι Μαθαίνω

sofiakourtidou

Όπως έχουμε πει τα καλοκαίρια είναι για να ανταμώνουμε. Έτσι και φέτος το καλοκαίρι συναντήσαμε πολλούς μαθητές αλλά και συναδέλφους καθηγητές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Κάναμε όμως και καινούριους φίλους. Μία καινούρια μας φίλη που συναντήσαμε τον Ιούνιο για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, είναι η Σοφία Κουρτίδου.

Ίσως γνωρίζετε και εσείς τη Σοφία όπως την γνωρίζαμε και εμείς: μέσα από τις τηλεοπτικές της δουλειές, την παρουσία της στα social media ή ίσως από τη μουσική της πορεία. Το μεγαλύτερο ταλέντο όμως της Σοφίας από τα δεκάδες που έχει και που είδαμε και με τα μάτια μας στην παράστασή της ΕΞΩΝ ΦΡΕΝΩΝ, είναι η ενσυναίσθηση κάτι που συχνά λείπει από τα συναισθήματά μας για τους άλλους.

Με «όπλο» στη φαρέτρα της τις σπουδές της στην Ψυχολογία και με μία προσωπικότητα έντονη, ζωηρή, ατίθαση αλλά και με έντονες ευαισθησίες, όταν κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με τη Σοφία είναι σαν να την ξέρεις χρόνια. Πιθανώς αυτό νιώθουν και οι πάνω από 100,000 ακόλουθοί της στο Instagram που την παρακολουθούν φανατικά σε ό,τι και αν κάνει.

Αυτό που μας κέρδισε εμάς αν μας ρωτάτε όμως είναι η παιδεία της και το πάθος με το οποίο ασχολείται με τα θέματα που την απασχολούν και θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους. Αυτό που μας κέρδισε είναι το ότι η Σοφία είναι ένας άνθρωπος που τραγουδά στη νοηματική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει υιοθετήσει ένα σκυλάκι οδηγό, την Allu, που θα ζει μαζί της και θα εκπαιδεύεται για ένα χρόνο και μετά θα πάει αλλού… Η Allu θα γίνει τα μάτια ενός συνανθρώπου μας που δεν βλέπει και αυτό κάνει τη Σοφία απίστευτα χαρούμενη. Η Σοφία είναι ο άνθρωπος που σε κάθε ευκαιρία θίγει θέματα που κάνουν πολλούς να νιώθουν άβολα και που θα μπορούσαν να της στοιχίσουν σε δημοτικότητα στο Internet. Αυτό όμως δεν την απασχολεί. Αυτά που την απασχολούν είναι η ισότητα και η δικαιοσύνη, είναι η παιδεία και ο σεβασμός που πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε όλοι μας.

Αυτά μας κέρδισαν στη Σοφία γιατί αυτά είναι τα θέματα που μας απασχολούν και εμάς ως εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό ακριβώς της ζητήσαμε να γίνει το πρόσωπο της φετινής προωθητικής καμπάνιας του Έτσι Μαθαίνω. Έτσι έγινε η «Ελληνίδα μάνα» της Σοφίας μαθήτρια στα διαδικτυακά μας θρανία. Δείτε την εδώ

Σε ευχαριστούμε, λοιπόν, Σοφία για τον ενθουσιασμό που χάρισες στους μαθητές μας. Σε ευχαριστούμε για τη φιλία σου!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Σοφία Κουρτίδου εδώ.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και εσύ προλαβαίνεις ακόμα!

Από το 2011 είμαστε μαζί με τα παιδιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Με …

Read More →

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα και για άλλη μία χρονιά οι μαθητές της …

Read More →
downshift_men2

Τα Θερινά τμήματα προετοιμασίας ξεκινούν!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με εξαιρετικό τρόπο για τους μαθητές μας κι ενώ περιμένουμε τα …

Read More →
Stressed millennial guy studying before college exams

Εξετάσεις και στρες – Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μπήκε ο Μάιος και συνήθως στο μυαλό των μαθητών ένα πράγμα σηματοδοτεί: εξετάσεις! Πολλές φορές, …

Read More →
Scroll to Top