Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου!

Μπήκε ο Φεβρουάριος και για τους μαθητές μας αυτό σηματοδοτεί βαθμούς τετραμήνου! Και εδώ που τα λέμε, εμείς σαν εκπαιδευτικοί, αντιλαμβανόμαστε ένα παραπάνω άγχος από τα παιδιά αυτές τις μέρες για το τι μέλει γενέσθαι!

Ας ξεκινήσουμε με μια γενική παραδοχή. Οι βαθμοί, είθισται να αποτυπώνουν μια εικόνα- πορεία του εξαμήνου στο εκάστοτε μάθημα. Άρα στα μαθήματα που είσαι καλός – επιμελής έχεις συνήθως και τους πιο υψηλούς βαθμούς! Κρατώντας λοιπόν, αυτή και μόνο την πληροφορία, οι βαθμοί είναι χρήσιμοι ως μέτρο αυτο-αξιολόγησης και φυσικά ως κίνητρο για βελτίωση.

Αντιλαμβάνεσαι που βρίσκεσαι, βλέπεις τι αποτέλεσμα έχει η έως τώρα προσπάθεια σου, θέτεις νέους στόχους και ξεκινάς!

Όμως το πιο δύσκολο σε αυτές τι περιπτώσεις είναι να διατηρήσεις τη συνέπεια και την σταθερή πορεία σου προς τον στόχο! Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν γι’ αυτό;

  1. Να θέτεις ξεκάθαρους στόχους. Τι θέλεις ακριβώς να πετύχεις (πχ να αυξήσω το βαθμό μου στα μαθηματικά κατά 1 μονάδα). Ο στόχος χρειάζεται να είναι μετρήσιμος και πολύ πολύ συγκεκριμένος.
  2. Να σχεδιάζεις προσεκτικά τα βήματα σου. Δεν είναι απαραίτητο να αυξήσεις τις ώρες διαβάσματος. Ίσως να χρειάζεται να είσαι πιο συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της μελέτης ή να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά εργαλεία (πχ βίντεο, εικόνες, επιπλέον ασκήσεις κλπ)
  3. Να ξεκουράζεσαι επαρκώς. Ε! Δεν λέμε να το παρακάνεις αλλά να παρατηρήσεις τις ώρες που το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση και να του τη δίνεις. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις λίγο και τα ωράρια διαβάσματός σου(π.χ. αντί να διάβαζες μέχρι αργά το βράδυ, να σηκώνεσαι λίγο νωρίτερα το πρωί).
  4. Να επιβραβεύεις την προσπάθειά σου! Έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο για να είσαι σήμερα σε αυτό το σημείο και σου αξίζουν συγχαρητήρια! Και για να πάει ακόμα καλύτερα, ξέρεις τον τρόπο!

Εμείς είμαστε δίπλα σου, σε ό,τι και αν χρειαστείς!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →

«Ήρθε το χαρτί!» ( ή αλλιώς.. Όταν οι πανελλήνιες είναι πιο κοντά απο ό,τι φανταζόσουν)

-Ήρθε το χαρτί!» -Ποιο χαρτί;» -Το χαρτί καλέ κυρία.» -Σε παίρνουν φαντάρο;» (γέλια) – Τι ...
Read More →

Νοέμβρης ήταν η χρονιά..

Και από τότε μετράμε 50 χρόνια. 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια ...
Read More →

Το Βόρειο Σέλας: Το Φαινόμενο που Συναρπάζει την Ανθρωπότητα

Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, αποτελεί ένα από τα πιο μαγικά και ...
Read More →
Scroll to Top