Οδηγίες συμμετοχής στα Δωρεάν Διαδικτυακά μαθήματα

συμμετοχή στα Δωρεάν Διαδικτυακά μαθήματα

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιούνται κατά τις πρωινές ώρες.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων ανάλογα με την τάξη που σας ενδιαφέρει μπορείτε να το δείτε εδώ.
Αν ακόμα δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή μπορείτε να το κάνετε εδώ.

  • Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά την είσοδό σας στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Έτσι Μαθαίνω, θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε ένα τεστ εισόδου. Πατήστε εδώ και ακολουθήστε τα βήματα μέχρι να εισέλθετε επιτυχώς στην πλατφόρμα. Φροντίστε για την άρτια λειτουργία του υπολογιστή καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης.
  • Τα μαθήματα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες θα έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα και αν χρειαστεί να συνεχιστούν, σε περίπτωση που παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με την κάλυψη της σχολικής ύλης, για να προσφέρουμε την απαραίτητη στήριξη σε όλους τους μαθητές. 
  • Την Κυριακή το βράδυ, 15.03.20 και ώρα 21:00  θα υπάρξει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τους γονείς των συμμετεχόντων, για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος και να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις σας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην webex και ο σύνδεσμος θα σας αποσταλεί 10 λεπτά νωρίτερα στο email που έχετε κάνει εγγραφή.
  • Για να παρακολουθήσει ο μαθητής με επιτυχία τα μαθήματα είναι υποχρεωμένος να έχει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ακουστικά και βιντεοκάμερα και φυσικά ένα τετράδιο σημειώσεων. Χρειάζεται να βρίσκεται σε έναν ήσυχο χώρο, χωρίς θορύβους και να ακολουθεί τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του διδάσκοντα. 
  • Για όλες τις ενημερώσεις θα υπάρχει ένας Πίνακας Ανακοινώσεων σε ένα έγγραφο στο οποίο θα έχετε πρόσβαση καθ΄ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων και θα μπορείτε να γνωρίζετε για οτιδήποτε συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί και αφορά τη διεξαγωγή των μαθημάτων. 
  • Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν ανοικτή την κάμερά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και να μπορούν να ενεργοποιήσουν το μικρόφωνό τους. Κατά την είσοδό τους χρειάζεται να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους με αγγλικούς χαρακτήρες. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τις διαδικτυακές μας τάξεις και να είμαστε σίγουροι για το ότι το μάθημα παρακολουθείται από μαθητή.
  • Όλη η ομάδα του Έτσι Μαθαίνω έχει εργαστεί με ιδιαίτερο ζήλο, για να παρέχει σε όλους τους μαθητές της Ελλάδας μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων προσαρμοσμένων στα νέα δεδομένα με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της επικείμενης πανδημίας.
     

Σας ευχαριστούμε πολύ και με χαρά θα ανοίξουμε τις διαδικτυακές μας τάξεις για να γνωριστούμε! 

 

 
Πηγή: 
etsimathainw.gr