Νέες Ξένες Γλώσσες στην οικογένειά μας

Νέες Ξένες Γλώσσες στην οικογένειά μας

“Μια διαφορετική γλώσσα είναι μία διαφορετική ματιά στη ζωή,” είχε πει κάποτε ο γνωστός κινηματογραφιστής Federico Fellini.

Και επειδή μιας αρέσουν οι διαφορετικές ματιές στη ζωή, το να ερχόμαστε κοντά με άλλους πολιτισμούς, να βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του κόσμου, η ανάπτυξη του Ξενόγλωσσου τμήματος του Έτσι Μαθαίνω αποτελεί ένα θέμα μεγάλης σημασίας για εμάς.

Και με τη δική σας εμπιστοσύνη η ανάπτυξη αυτή προχωράει με γρήγορους  ρυθμούς. Πλέον στο Έτσι Μαθαίνω μετράμε γύρω στους 100 μαθητές Ξένων Γλωσσών ενήλικες ή παιδιά, αρχάριοι μέχρι προχωρημένοι, σε τμήματα ή σε ιδιαίτερα μαθήματα και από διάφορες μεριές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η προσπάθεια αυτή φυσικά απαιτεί και την ένταξη νέων γλωσσών που γεμίζουν με χρώμα το πρόγραμμα σπουδών μας. Πρόσφατα για παράδειγμα εντάξαμε στο πρόγραμμά μας την Τούρκικη Γλώσσα, μία αρκετά δημοφιλή γλώσσα με μεγάλη εμπορική και οικονομική σημασία ειδικά για τους φίλους μας στη Βόρεια Ελλάδα. Σαφώς αυτό σηματοδοτεί και την ένταξη νέων μελών στην ομάδα των Καθηγητών μας. Εκπαιδευτικών με όρεξη και γνώση έτοιμοι να σας εντάξουν στον απίθανο κόσμο μιας ξένη γλώσσας, ενός ξένου πολιτισμού.  

Η διαθεσιμότητα ωρών μας αυτή τη στιγμή ίσως να μην είναι τεράστια, καθώς οι νέοι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στην ομάδα μας περνούν μία απαιτητική και χρονοβόρα εκπαίδευση ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας που απογειώνει τη μάθηση, ειδικά στο κομμάτι των Ξένων Γλωσσών.. Η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση σε κατάσταση ανάγκης. Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την υψηλή και σταθερή ποιότητα όλων των μαθημάτων μας είναι η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των συναδέλφων καθηγητών κάτι που το Ελληνικό Σχολείο μάλλον θεωρεί επουσιώδες και έχει αυτά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην τηλεκπαίδευση των παιδιών.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με πολλή όρεξη και σε πολλές πολλές γλώσσες! Έλα να μας γνωρίσεις κλείνοντας ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

 

Πηγή: 
etsimathainw.gr