Μία διαφορετική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Μία διαφορετική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Ωραία τα μαθήματα, τα διαβάσματα, οι ασκήσεις και οι επεξηγήσεις, αλλά τίποτα δε δένει μία σχολική κοινότητα οποιασδήποτε μορφής όσο οι πιο ιδιαίτερες ημέρες που είμαστε όλοι πιο χαλαροί και ευδιάθετοι. Αυτές οι ημέρες για τη δική μας διαδικτυακή οικογένεια είναι συνήθως τα Χριστουγεννιάτικα party μας, οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές μας.

Αυτές τις αγαπημένες για όλους ημέρες, μαζευόμαστε όλοι, καθηγητές και μαθητές, από κοινά και διαφορετικά τμήματα, από την ίδια και διαφορετικές ειδικότητες, φοράμε τα γιορτινά μας, την καλύτερή μας διάθεση και περνάμε όλοι μαζί στιγμές γέλιου, χαλάρωσης αλλά και γιατί όχι συγκίνησης. Κάποιες φορές παίζουμε ένα παιχνίδι γνώσεων, άλλες ένα παιχνίδι γνωριμίας, κάποιες φορές κάποιος ταλαντούχος καθηγητής ή μαθητής μοιράζεται μαζί μας με γενναιοδωρία ένα κομμάτι στο πιάνο ή το σαξόφωνο. Άλλες φορές συζητάμε. Πάντα όμως φεύγουμε από αυτό το party και μπαίνουμε για τα καλά στις ημέρες των γιορτών με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Όταν ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια με τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές το 2016, δε φανταζόμασταν πως τα βίντεο αυτά που τραβούσαμε από τα γέλια και τα παιχνίδια μας θα αποτελούσαν σήμερα πηγή έμπνευσης για δεκάδες εκπαιδευτικούς που μας προσεγγίζουν για να τους βοηθήσουμε να οργανώσουν μία online γιορτή. Δείτε μία playlist από διάφορες γιορτές του Έτσι Μαθαίνω για να πάρετε ιδέες, να εμπνευσθείτε και να χαρίσετε στους μαθητές σας μερικές ευχάριστες στιγμές που όλοι έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Και επειδή οι online γιορτές δεν τελειώνουν τα Χριστούγεννα, δείτε μία χρήσιμη playlist από διάφορες γιορτές και επετείους από το αδελφικό μας Σχολείο Greek Lessons OnLine.  

Σας περιμένουμε στη φετινή και καλύτερη γιορτή όλων των εποχών! 

 

 

Πηγή: 
etsimathainw.gr