Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές μας

Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές μας

Κάθε χρόνο με την αλλαγή της νέας χρονιά η αγωνία κορυφώνεται για του υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και για τους μικρότερους μαθητές του Λυκείου που καλούνται να πάρουν αποφάσεις πολύ σημαντικές για το μέλλον τους.

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό πολλοί μαθητές δεν έχουν κάνει ακόμα την επιλογή του επαγγέλματός που θα τους ενδιέφερε και ίσως να μην την κάνουν για πολύ καιρό ακόμα. Ή ίσως η σχολή στην οποία θα καταφέρουν να εισαχθούν να μην τους οδηγήσει απαραίτητα στο επάγγελμα που νόμιζαν εξαρχής. Οι εποχές αλλάζουν, όπως και τα επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν όταν η φετινή Γ Λυκείου αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η τεράστια αξία της ακαδημαϊκής παιδείας και μόρφωσης που θα σας γεμίσει εφόδια που ούτε φαντάζεστε αυτή τη στιγμή. Συμμεριζόμενοι όλη αυτή την αγωνία των μαθητών και τη βαρύτητα των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν, αποφασίσαμε ως Φροντιστήριο να αφιερώσουμε το επόμενο διάστημα στον «κόσμο» του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Με συζητήσεις ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές, με ένα τεστ προσωπικότητας που θα κάνουν όλοι οι μαθητές μας ώστε να δουν πιο ξεκάθαρα τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα αλλά και τις ικανότητές τους αλλά και με ειδικότερες συζητήσεις που θα έχουν όλοι οι μαθητές μας την ευκαιρία να κάνουν με την υπεύθυνη συμβουλευτικής τους Φροντιστηρίου μας κ. Αγγελική Κυριακοπούλου, είμαστε βέβαιοι πως το «τοπίο» θα ξεκαθαρίσει. Επίσης το επόμενο διάστημα θα ανεβεί στο κανάλι μας στο YouTube ένα βίντεο το οποίο θα εξηγεί αναλυτικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τις επιλογές που προσφέρει στους μαθητές.

Ευχόμαστε όλες αυτές οι κινήσεις που θα προσφερθούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαιρέτως να ελαφρύνουν το βάρος των αποφάσεων που ίσως νιώθετε αυτό το διάστημα. Κυρίως ευχόμαστε να γνωρίζετε πως ποτέ μία εξέταση δεν έκρινε τη ζωή κανενός. Τίποτα δεν τελειώνει με τις Πανελλήνιες. Αντιθέτως όλα τότε ξεκινούν!   

 

Πηγή: 
etsimathainw.gr