Μαθήματα Ρωσικών Online

Γιατί να μάθω Ρωσικά;

Η ρωσική γλώσσα είχε αρχίσει να διδάσκεται στους Έλληνες ήδη από πολύ παλιά περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 . Από τότε έως σήμερα οι ανάγκες εκμάθησης της ρωσικής ολοένα και αυξάνονται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν την ρωσική γλώσσα για πολλούς λόγους. Οι ανάγκες της σύγχρονης όμως εποχής καθιστούν την ρωσική μία τόσο δυναμική γλώσσα ώστε η εκμάθηση της να είναι απαραίτητη, οι σχέσεις ανάμεσα στις 2 χώρες ήταν ανέκαθεν καλές, τα τελευταία χρόνια όμως είναι ακόμη καλύτερες.

Ρωσικά για Ενήλικες και Φοιτητές

Οι γνωστικές απαιτήσεις συνεχώς αυξάνουν στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Tα Ρωσικά είναι μια καλή επένδυση, ιδιαίτερα για άτομα που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό και τουριστικό τομέα!

Ένας πανεπιστημιακός τίτλος και τα Αγγλικά, δεν είναι πλέον αρκετά για τον εμπορικό κόσμο. Η Ελλάδα, εκτός από εμπορικές σχέσεις που έχει συνάψει με τη Ρωσία, αποτελεί πλέον τον πρώτο προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες. Έτσι, τα μαθήματα Ρωσικών αποτελούν πλέον το «διαβατήριο» των νέων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αφού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η προσφορά εργασίας σε γνώστες της ρωσικής γλώσσας.

Επίπεδα ρωσικών

Στο «¨Ετσι μαθαίνω», προσφέρουμε μαθήματα Ρωσικών και συστηματική προετοιμασία για την απόκτηση διπλωμάτων (πτυχίων) πιστοποίησης γνώσης των Ρωσικών. Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, διοργανώνονται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – Λομονόσοφ (Lomonosov Moscow State University) και είναι πλήρως αναγνωρισμένες παγκοσμίως και από τον Α.Σ.Ε.Π..

Αρχικό Επίπεδο

Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού διαθέτει ένα επίπεδο γνώσεων, το οποίο του επιτρέπει  να εκφραστεί και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απλών διαλόγων και σε ένα περιορισμένο αριθμό καταστάσεων στην καθημερινή του ζωή. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 700-800 λέξεων και ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει το αρχικό δίπλωμα σε ένα μόλις ακαδημαϊκό έτος.

Βασικό Επίπεδο

Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε  να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. Επίσης είναι σε θέση να διαβάσει πρωτότυπα κείμενα του Τσέχωφ. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων.

Πρώτο Επίπεδο

Κατοχυρώνει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Παράλληλα κατανοεί κείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος, παραμύθια του Πούσκιν, μυθιστορήματα του Τολστόι.. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του διπλώματος αυτού, ενώ είναι χρήσιμο και για εύρεση εργασίας. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων.

Δεύτερο επίπεδο

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 10.000 λέξεων.

Τρίτο επίπεδο

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 12.000 λέξεων. Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού μπορεί να εργαστεί επίσημα ως μεταφραστής, συντάκτης και διπλωμάτης σε οποιαδήποτε ρωσική εταιρεία.

Τέταρτο Επίπεδο

Ο σπουδαστής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα τετάρτου επιπέδου είναι σε θέση  να χειρίζεται ελεύθερα τη γλώσσα, σε επίπεδο που προσεγγίζει τη μητρική του. Επιπλέον ο κάτοχος του διπλώματος αυτού είναι σε θέση να διδάξει τη ρωσική γλώσσα και μπορεί να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους κλάδους στα Ρωσικά.

Άλλοι φορείς πιστοποίησης:

  • Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών
  • Κέντρο Ρωσικών Σπουδών και Πολιτισμού MIR
  • Κρατικό Πανεπιστήμιο Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης