Μαθήματα Ιταλικών Online

Online μαθήματα Ιταλικών

Σου αρέσει η Ιταλική γλώσσα και σκἐφτεσαι να αρχίσεις μαθήματα ιταλικών; Γνώρισε την Ιταλίδα καθηγήτρια του «Έτσι Μαθαίνω» και ταξίδεψε στον κόσμο της ομορφιάς και του πολιτισμού.  Μέσα από τα μαθήματα ιταλικών θα έρθεις σε επαφή με την πραγματική καθημερινότητα των Ιταλών και θα μάθεις με τον πιο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τη γλώσσα που μιλούν από το Τορίνο και το Μιλάνο μέχρι τη Φλωρεντία, τη Ρώμη, τη Νάπολη και το Παλέρμο.  Η Ιταλία δεν είναι μόνο μόδα και ποδόσφαιρο… Ανακάλυψε τις ομορφιές της Ιταλικής γλώσσας και βρες πόσες λέξεις ήδη ξέρεις και χρησιμοποιείς καθημερινά.

Τα μαθήματα Ιταλικών του «Έτσι μαθαίνω» διαφοροποιούνται ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του κάθε μαθητή. Ο τύπος του μαθήματος εξαρτάται από το επίπεδο των γνώσεων του ενδιαφερόμενου και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του.

Μαθήματα Ιταλικών για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

Τα μαθήματα Ιταλικών προορίζονται για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που έχουν επιλέξει την Ιταλική γλώσσα στο σχολείο ή απλά επιθυμούν να μάθουν τα ιταλικά ως ξένη γλώσσα.  Με τον πιο εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο η Ιταλίδα καθηγήτρια των Ιταλικών καλωσορίζει τα παιδιά στην όμορφη Ιταλία και τους υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στη γνώση.  Μαθαίνουν τη γραμματική, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και γράφουν σωστά ιταλικά κείμενα χωρίς ορθογραφικά λάθη.  Εξασκούνται στο γραπτό και προφορικό λόγο και σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι σε θέση να επικοινωνούν και να συζητούν απλά και καθημερινά θέματα στα ιταλικά.

Μαθήματα Ιταλικών για σπουδές στην Ιταλία

Τα μαθήματα Ιταλικών απευθύνονται σε μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε κάποιο ιταλικό πανεπιστήμιο είτε για την απόκτηση πτυχίου/ master είτε για τη συμμετοχή σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα σε ιταλικό ινστιτούτο. Πέρα από την παράδοση της γραμματικής και των βασικών στοιχείων της γλώσσας ο μαθητής θα διδαχθεί ένα πιο συγκεκριμένο λεξιλόγιο ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών του (π.χ. της ιατρικής ορολογίας, της γλώσσας της μόδας, της αρχιτεκτονικής, κτλ.). Επίσης, θα προετοιμαστεί για τα ενδεχόμενα εισαγωγικά τεστ με τα οποία θα δοκιμαστεί, για να γίνει δεκτός σε κάποιο ιταλικό πανεπιστήμιο.

Μαθήματα Ιταλικών για απόκτηση πτυχίου Ιταλικής γλώσσας

Τα μαθήματα Ιταλικών παραδίδονται σε όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις, για να αποκτήσουν ένα πτυχίο Ιταλικής γλώσσας (CELI, CILS, PLIDA, DIPLOMA DI LINGUA ITALIANA, ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ) Κατά τη διάρκεια αυτών, προβλέπεται η εξάσκηση και στις πέντε γλωσσικές ικανότητες κατά το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες: παραγωγή και κατανόηση του γραπτού λόγου, παραγωγή και κατανόηση του προφορικού λόγου, χρήση της γλώσσας (γραμματική). Μεγάλη σημασία θα δοθεί στην προφορική επικοινωνία με βάση τα θέματα που γενικά προσφέρονται στις εξετάσεις.

Μαθήματα Ιταλικών για τουρισμό και εργασία

Τα μαθήματα Ιταλικών του «Έτσι μαθαίνω» είναι ακόμα και για όσους επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τα Ιταλικά τους λόγω δουλειάς, διασκέδασης, ψυχαγωγίας ή απλά επειδή αγαπούν το “Bel Paese”. Σε αυτό το επίπεδο θα προωθηθεί κυρίως η προφορική επικοινωνία καθώς και η χρήση μιας επαγγελματικής ορολογίας ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Η μέθοδος του “role playing” θα βοηθήσει στο να προσεγγίσουμε τη γλώσσα σε φυσικές περιστάσεις.

Σεμινάρια Ιταλικής λογοτεχνίας και πολιτισμού

Τα σεμινάρια Ιταλικής λογοτεχνίας και πολιτισμού του «Έτσι Μαθαίνω» παραδίδονται από Ιταλίδα καθηγήτρια φιλόλογο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση της Ιταλικής γλώσσας και απευθύνονται σε άτομα με αρκετά καλή γνώση των  ιταλικών. Αναλύονται τα ιταλικά λογοτεχνικά κείμενα και ο μαθητής μπορεί να εντρυφήσει στις ομορφιές του ιταλικού πολιτισμού και να γνωρίσει την πραγματική Ιταλία.