Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Διίστανται οι απόψεις για το αν τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους. Τα τελευταία, μάλιστα, χρόνια μπορούμε να διαπιστώσουμε από διάφορες έρευνες που έχουν διεξαχθεί, όπως αυτή της ΕΛΣΤΑΤ, ότι τα ποσοστά των οικογενειών που δεν διαθέτουν στο σπίτι τους κάποια ηλεκτρονική συσκευή συνδεδεμένη με το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ορισμένοι θεωρούν ότι τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται μπροστά σε οθόνες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων, ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η χρήση του διαδικτύου είναι ευεργετική. Βέβαια, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ύπαρξη ισορροπημένου περιβάλλοντος το οποίο θα συνδυάζεται με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Φυσικά είναι εύλογο να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως η σωματική δραστηριότητα του κάθε παιδιού και η αλληλεπίδραση του με τους άλλους καλό θα ήταν να μην «επισκιάζεται».

Τελικά πρέπει να επιτρέπεται η χρήση του ίντερνετ στα παιδιά; Φυσικά!

Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους:

Εύκολη πρόσβαση σε έναν πλούτο πληροφοριών: Τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από όπου κι αν βρίσκονται και να αντλούν πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν σε ελάχιστο χρόνο. Με άλλα λόγια ο παγκόσμιος ιστός αποτελεί μια τεράστια βιβλιοθήκη που τους καλεί να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες ευχάριστα και εύκολα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Στη σημερινή εποχή διακρίνουμε μια προτίμηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς απευθύνεται σε όλους! Ξεκινά από τα μικρά παιδιά έως και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που για διάφορους λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους.

Η επικοινωνία: Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπως το e-mail, το messenger, το skype αλλά και διάφορα chat rooms τα οποία είναι πλέον διαδεδομένα σε όλες τις ηλικίες. Έτσι, μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα πιο άμεσης επικοινωνίας με το κοινωνικό μας περιβάλλον είτε διευκολύνοντας τη διατήρηση της επαφής είτε εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

 

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top