Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Λέμε «Ναι!» στη χρήση του internet στα παιδιά

Διίστανται οι απόψεις για το αν τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους. Τα τελευταία, μάλιστα, χρόνια μπορούμε να διαπιστώσουμε από διάφορες έρευνες που έχουν διεξαχθεί, όπως αυτή της ΕΛΣΤΑΤ, ότι τα ποσοστά των οικογενειών που δεν διαθέτουν στο σπίτι τους κάποια ηλεκτρονική συσκευή συνδεδεμένη με το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ορισμένοι θεωρούν ότι τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται μπροστά σε οθόνες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων, ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η χρήση του διαδικτύου είναι ευεργετική. Βέβαια, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ύπαρξη ισορροπημένου περιβάλλοντος το οποίο θα συνδυάζεται με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Φυσικά είναι εύλογο να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως η σωματική δραστηριότητα του κάθε παιδιού και η αλληλεπίδραση του με τους άλλους καλό θα ήταν να μην «επισκιάζεται».

Τελικά πρέπει να επιτρέπεται η χρήση του ίντερνετ στα παιδιά; Φυσικά!

Ας δούμε αναλυτικά τους λόγους:

Εύκολη πρόσβαση σε έναν πλούτο πληροφοριών: Τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από όπου κι αν βρίσκονται και να αντλούν πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν σε ελάχιστο χρόνο. Με άλλα λόγια ο παγκόσμιος ιστός αποτελεί μια τεράστια βιβλιοθήκη που τους καλεί να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες ευχάριστα και εύκολα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Στη σημερινή εποχή διακρίνουμε μια προτίμηση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς απευθύνεται σε όλους! Ξεκινά από τα μικρά παιδιά έως και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που για διάφορους λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους.

Η επικοινωνία: Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπως το e-mail, το messenger, το skype αλλά και διάφορα chat rooms τα οποία είναι πλέον διαδεδομένα σε όλες τις ηλικίες. Έτσι, μέσω αυτών δίνεται η δυνατότητα πιο άμεσης επικοινωνίας με το κοινωνικό μας περιβάλλον είτε διευκολύνοντας τη διατήρηση της επαφής είτε εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται και εσύ προλαβαίνεις ακόμα!

Από το 2011 είμαστε μαζί με τα παιδιά σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Με …

Read More →

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν σήμερα και για άλλη μία χρονιά οι μαθητές της …

Read More →
downshift_men2

Τα Θερινά τμήματα προετοιμασίας ξεκινούν!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με εξαιρετικό τρόπο για τους μαθητές μας κι ενώ περιμένουμε τα …

Read More →
Stressed millennial guy studying before college exams

Εξετάσεις και στρες – Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μπήκε ο Μάιος και συνήθως στο μυαλό των μαθητών ένα πράγμα σηματοδοτεί: εξετάσεις! Πολλές φορές, …

Read More →
Scroll to Top