Ενημέρωση Γονέων: Γιατί πρέπει να είσαι εκεί

parents_day

Ήρθε και φέτος η εποχή της πρώτης ενημέρωσης γονέων στο Έτσι Μαθαίνω, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Οι απόψεις αλλά και το ενδιαφέρον τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των γονιών σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών και κυρίως τις ενημερώσεις γονέων διίστανται. Πολλοί θεωρούν πως μία ημέρα δεν θα αλλάξει τίποτα αν οι γονείς δεν έχουν συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τους καθηγητές και έχουν δίκιο. Άλλοι το βρίσκουν σαν μία περιττή διαδικασία ειδικά αν βρίσκονται στο Φροντιστήριο ή σχολείο καιρό και θεωρούν πως δεν θα ακούσουν κάτι καινούριο.

Το Έτσι Μαθαίνω και η δική μας ομάδα, παρότι αντιλαμβάνεται τον περιορισμένο χρόνο όλων των οικογενειών και παρότι όντως έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών μας, θεωρούμε πως οι Ημέρες Γονέων όπως τις ονομάζουμε εναλλακτικά, είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες για την πορεία ενός παιδιού.

Σε πολλές από τις δικές μας συναντήσεις με τους γονείς, πέρα από την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών, καλύπτουμε θεματολογία με ειδικούς που αφορά σε θέματα που απασχολούν κάθε γονιό. Όπως είναι το μαθητικό στρες, η εύθραυστη ψυχολογία των εφήβων, η σχολική ετοιμότητα των μικρότερων παιδιών, η προετοιμασία για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας και άλλα πολλά. Και ακόμα και αν έχεις παρευρεθεί σε 100 ημέρες γονέων και νιώθεις πως θα ακούσεις πάλι τα ίδια, μην ξεχνάς πως κάθε χρονιά είναι διαφορετική και κάθε χρόνος που περνάει πάνω από τα παιδιά μας φέρνει μαζί του αλλαγές που ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει οι ίδιοι ακόμα.

Η δική μας δουλειά ως εκπαιδευτικοί, εκτός από το να μάθουμε στα παιδιά Φυσική, Αρχαία, ανάγνωση και γραφή ή Γαλλικά είναι να παρατηρούμε τις αλλαγές αυτές και τον τρόπο που προσαρμόζονται τα παιδιά σε κάθε νέα χρονιά με όλα τα νέα δεδομένα της. Και η Ημέρα Γονέων έχει στόχο να καθίσουμε μαζί, εκπαιδευτικοί και γονείς και να κουβεντιάσουμε με ειλικρίνεια για την πρόοδο των παιδιών αλλά και την ευρύτερη εξέλιξη τους ενώ μεγαλώνουν. Γιατί και εμείς ως δάσκαλοί τους τα νοιαζόμαστε ειλικρινά, περνάμε πολλές ώρες μαζί τους άλλωστε, μαθαίνουμε τα εξαιρετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους, τους βλέπουμε να μεγαλώνουν και θέλουμε μόνο το καλό τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί μία ενημέρωση ίσως και κάποια φιλική καθοδήγηση από έναν εκπαιδευτικό που εμπιστεύεσαι μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι καλό να μη χάνεις τις Ημέρες Γονέων. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τα παιδιά μας. Τα λέμε την Κυριακή!

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →

Η σημασία της αξιολόγησης

Η μηνιαία αξιολόγηση των μαθητών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεργασίας μας με τα παιδιά! ...
Read More →

Πλησιάζουν οι βαθμοί. Ε και; 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω!

Οι βαθμοί είναι μερικά ακόμα νούμερα και σίγουρα δε φέρνουν το τέλους του κόσμου! Μπήκε ...
Read More →

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας προσκαλέσουμε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with ...
Read More →
Scroll to Top