Διαδικτυακό Εργαστήρι Πολυγλωσσίας

language_lab

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί μαθητές του Έτσι Μαθαίνω ξεκινούν το δικό τους “εργαστήρι” πολυγλωσσίας. Το Language Lab είναι η καλοκαιρινή προσπάθεια της ομάδα των Ξένων Γλωσσών του Έτσι Μαθαίνω, να φέρουν μικρούς μαθητές πιο κοντά σε διάφορες ξένες γλώσσες και πολιτισμούς. 

Μπορούν τα παιδιά να μάθουν τόσες γλώσσες μέσα σε ένα καλοκαίρι; Φυσικά και όχι. Μπορούν όμως να συστηθούν με τη λογική των διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών ανθρώπων και γλωσσών. 

Πολυγλωσσία… Γιατί; 

Σύμφωνα με έρευνες άλλωστε, η πολυγλωσσία συνδέεται με την ικανότητα της ανεκτικότητας αλλά και με την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Προσόντα ιδιαίτερα σημαντικά για τη δημιουργία όχι τέλειων βιογραφικών αλλά ανθρώπων με ενσυναίσθηση, παιδιών με ανοιχτό μυαλό και κατανόηση στο διαφορετικό. 

Ακόμα και αν το δούμε πιο ωφελιμιστικά όμως, οι πολύγλωσσοι άνθρωποι κατανοούν καλύτερα την ίδια τους τη γλώσσα, εκφράζονται πιο σωστά και είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Και όταν λέμε πολύγλωσσοι, δεν εννοούμε να μιλάς 7 γλώσσες τέλεια. Ως πολύγλωσσοι ορίζονται οι άνθρωποι που μιλούν ή/και κατανοούν πάνω από 3 γλώσσες σε κάποιο βαθμό. 

Στο θέμα μας όμως! Τι είναι αυτό το καλοκαιρινό Language Lab; 

Για περίπου 6 εβδομάδες οι μικροί μας μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να “γνωρίσουν” διάφορες γλώσσες και να “ταξιδέψουν” σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μέσα από παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα με αυτό το σκοπό, οι ξενόγλωσσοι ειδικοί του Έτσι Μαθαίνω θα συστήσουν στα παιδιά περίπου 10 γλώσσες και πολιτισμούς. 

Με την ολοκλήρωση αυτών των 6 εβδομάδων, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με καθηγητές-φυσικούς ομιλητές των γλωσσών αυτών, θα εξοικειωθούν ακουστικά με όλες αυτές τις γλώσσες, θα αποκτήσουν γνώσεις διάφορων μακρινών πολιτισμών και το σημαντικότερο; Θα αξιοποιήσουν μερικές ώρες του καλοκαιριού τους δημιουργικά και διασκεδάζοντας. 

Διαβάστε περισσότερα για το Language Lab εδώ και δηλώστε συμμετοχή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Language Trip: Μια διασκεδαστική εισαγωγή στις ξένες γλώσσες για παιδιά 8-12 ετών

Τι είναι το Language Trip; Το Language Trip είναι ένα πρόγραμμα πολυγλωσσίας που προσφέρεται σε ...
Read More →

Νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Game Design for Kids with Roblox

Σας προσκαλούμε στο νέο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας “Game Design for Kids with Roblox”! Αυτό ...
Read More →

«Αν επέλεγα τα θέματα των Πανελληνίων 2024»

Τι θα γινόταν άραγε αν οι καθηγητές μας γίνονταν θεματοδότες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις; Θα ...
Read More →

Time Management ή αλλιώς, πώς να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου.

Η διαχείριση του χρόνου σίγουρα είναι πολύ σημαντική μιας και μπορεί να μας βοηθήσει τόσο ...
Read More →
Scroll to Top