Κωνσταντίνος Κοτελίδας's blog

Οι επιτυχόντες μας!

Οι επιτυχόντες μας!

 Η Σοφία στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, η Βασιλική από την Ιθάκη, στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης, η  Δέσποινα από τη Μυτιλήνη στο Φυσικό Κρήτης, η Ευγενία από το ίδιο νησί στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Πειραιά, η Μαρία από τον Άγιο Ευστράτιο στο τμήμα Επιστημών Θαλάσσης στη Μυτιλήνη, η Κατερίνα από την Αθήνα στο Φ.Π.Ψ Ιωαννίνων, ο Αντώνης από τη Σίφνο στο ΤΕΙ Ναυπηγικής  Αθήνας. Αυτοί ενδεικτικά είναι κάποιοι από τους επιτυχόντες μας, με τυχαία σειρά και δεν έχει καμιά απολύτως αξία να τους αναφέρουμε όλους, να βγάλουμε ποσοστά και να πανηγυρίσουμε.

Ταξίδι στη Σίφνο

Φροντιστήριο Σίφνος

Το φετινό καλοκαίρι είχα μια παράμετρο ακόμα να σκεφτώ όταν επέλεγα προορισμό διακοπών. Το πού θα μπορούσα να συναντήσω κάποιον από τους διαδικτυακούς μου μαθητές. Οι επιλογές ήταν πολλές καθώς είχα να επιλέξω ανάμεσα στην Ρόδο, την Ιθάκη, τον Άγιο Ευστράτιο, την Μυτιλήνη και άλλα πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα. Τελικά επέλεξα τη Σίφνο στην οποία ζει μόνιμα ο Λευτέρης. Μαθητής που φέτος τελείωσε την Α’ Λυκείου.

Η τάξη!

Η τάξη!

10:45, Ανατολικό Λονδίνο. Σάββατο! Το μάθημα καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω της γιορτής των τριών Ιεραρχών. Η αίθουσα τελετών είχε γεμίσει από τις 9, όλοι παρόντες! οι μαθητές, οι καθηγητές, οι γονείς, ο διευθυντής του σχολείου, Ο Mr Greek, ο πρόξενος της Κύπρου στην Αγγλία και εμείς! Μια ομάδα ανήσυχων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα η οποία βρέθηκε στο Λονδίνο με αφορμή την διεθνή έκθεση bett. Η ομάδα του Greek LoL και του Έτσι Μαθαίνω.

Δεν κάνει κρύο στο Έτσι Μαθαίνω, κρύο δεν έκανε ποτέ!

Δεν κάνει κρύο στο Έτσι Μαθαίνω

Ένα τζάκι αναμμένο όχι για διακοσμητικούς λόγους αλλά γιατί έξω έχει -6 και μισό μέτρο χιόνι. Μια κούπα τσάι και το μάθημα αρχίζει. Πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια είχε να αποκλειστεί το μικρό χωριό των 300 κατοίκων στους πρόποδες των Τζουμέρκων βορειοανατολικά της πόλης της Άρτας, περίπου μία ώρα ανάβαση με το αυτοκίνητο. Αυτή η φορά όμως για κάποιους μαθητές του, ήταν διαφορετική. Φυσικά ούτε συζήτηση για μετάβαση στο σχολείο αφού το μικρό χωριό δεν διαθέτει και τα παιδιά πηγαίνουν στο γειτονικό το οποίο απέχει 12km.

Εκπαίδευση. Μια γλυκιά ανάμνηση;

Εκπαίδευση. Μια γλυκιά ανάμνηση;

Όλο και περισσότερο όταν κάνω μάθημα, είτε στην τάξη είτε διαδικτυακά ακούω την απάντηση… κύριε δεν θυμάμαι! Και σε αυτές τις τρεις λέξεις είναι συμπυκνωμένη όλη η ανικανότητα του εκπαιδευτικού ελληνικού συστήματος και ως εκπαιδευτικό σύστημα εννοώ το σχολείο, το φροντιστήριο, το πανεπιστήμιο, όλα! Όλα όσα έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση. Γιατί μπορεί να κατηγορεί το δημόσιο σχολείο το φροντιστήριο και το αντίθετο, αλλά στο τέλος και τα δυο αποτυγχάνουν. Γιατί εκπαίδευση δεν σημαίνει καλοί βαθμοί! Ας το καταλάβουμε  επιτέλους! Εκπαίδευση σημαίνει καλλιεργώ το μυαλό μου για να μπορεί να σκεφτεί, να δει πίσω από το προφανές, να κρίνει!

Γερμανία – Ιατρική Θεσ/νικης με το Έτσι…. θέλω!!!

Γερμανία – Ιατρική Θεσ/νικης με το Έτσι…. θέλω!!!

Καλημέρα με λένε Γιολάντα και θέλω να ρωτήσω αν κάνετε μαθήματα σε Έλληνες του εξωτερικού. Ζω τα τελευταία χρόνια στην Νυρεμβέργη αλλά θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί την αγαπώ. Αγαπώ και την Ιατρική και θέλω να τα συνδυάσω αν γίνεται. Γίνεται έτσι δεν είναι; Μπορώ να δώσω πανελλαδικές και από την Γερμανία! Θα με αναλάβετε;  Χημεία και Φυσική έχω αρκετά κενά, ίσως χρειαστώ και Μαθηματικά και Έκθεση στη συνέχεια. Μου είπαν ότι το Έτσι Μαθαίνω έχετε καλούς καθηγητές και το μάθημα είναι ζωντανό όχι μαγνητοσκοπημένο.

Σημασία έχει το ταξίδι...

Σημασία έχει το ταξίδι...

“Κύριε, μπορούμε να ξεκινήσουμε το μάθημα 10 λεπτά αργότερα;” μου είπε σήμερα η Βασιλική από την Ιθάκη και απάντησα “...Ναι! Αλλά μόνο 10 λεπτά…, γιατί μετά έχω μάθημα με τη Β’ γυμνασίου στη Ρόδο και δεν θέλω να καθυστερήσω! Γράφουν τεστ αύριο στο σχολείο και έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε.” Οι καθηγητές στη Ρόδο είναι απαιτητικοί ειδικά στο γυμνάσιο, ενώ στην Ιθάκη όχι και τόσο. Βέβαια τυχαίνει... Μπορεί του χρόνου να συμβεί το αντίθετο. Πάντως, το βράδυ, που έχω μάθημα με τη Γ’ λυκείου και είναι τρεις μαθητές από τη Θεσσαλονίκη, είμαι σίγουρος ότι θα μου πουν ότι ο καθηγητής ξεκίνησε δυνατά, γιατί η ύλη της Χημείας είναι τεράστια και δεν βγαίνει.

Η κοινωνική προέκταση της διαδικτυακής εκπαίδευσης

Η κοινωνική προέκταση της διαδικτυακής εκπαίδευσης

Τον Άρη και την Αφροδίτη τους χωρίζουν τόσα πολλά χιλιόμετρα που σε κανονικές συνθήκες η συνάντηση τους θα ήταν τόση εφικτή όσο και των ομώνυμων πλανητών. Συναντιούνται ωστόσο δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα και δουλεύουν μαζί για να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η είσοδος του Άρη στο πανεπιστήμιο. Ο Άρης είναι φέτος μαθητής της Β’ λυκείου και κατοικεί σε ένα χωριό του νομού Άρτας ενώ η Αφροδίτη είναι μαθηματικός και κατοικεί στην Αθήνα.